Γλυφάδα: Νέες πληροφορίες για τον σοκαριστικό ξυλοδαρμό της 14χρονης

Συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας, για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης στην Γλυφάδα από ομάδα 20 ατόμων, κυρίως συνομηλίκων της, μεταξύ των οποίων ήταν συμμαθητές της από το σχολείο. Εκτός από τις δύο 14χρονες που συνελήφθησαν, οι Αρχές αναζητούν ύστερα από υπόδειξη του θύματος και τρίτο κορίτσι που πήρε μέρος στην επίθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 14χρονη συνοδευόμενη από τους γονείς της μετέβη στο ΑΤ Γλυφάδας και κατήγγειλε ότι το Σάββατο λίγο μετά τις 9 το βράδυ δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα περίπου 20 ατόμων στην οδό Λαζαράκη.

Η οικογένεια του θύματος προχώρησε σε μήνυση κατά δύο συμμαθητριών της, που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που της επιτέθηκαν, καθώς και στους γονείς τους για παραμέληση ανήλικων.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Γλυφάδας στη συνέχεια εντόπισαν τις δύο ανήλικες και τους γονείς τους και τους συνέλαβαν, αλλά στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,  αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

«Τρόμαξαν και οι αστυνομικοί»

Η αγριότητα της επίθεσης είναι σοκαριστική: Οι δράστες εξύβρισαν και ξυλοκόπησαν την 14χρονη και όταν αυτή έπεσε λιπόθυμη στη μέση του δρόμου,  προσπάθησαν να τη γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά (ΑΝΤ1) η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία  Δημολίδου, «τρόμαξε και τους αστυνομικούς η καταγγελία που έκανε ο πατέρας το Σάββατο. Μιλάμε για επίθεση σε 14χρονη από συνομήλικους δράστες. Πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ ο τρόπος που έδρασαν τα ανήλικα, αλλά και ο τρόπος που πρέπει να λειτουργήσουμε και εμείς, που έχουμε παιδιά παραβατικά».

Η κ. Δημογλίδου αποκάλυψε ότι «το παιδί δεν ανέφερε μεμονωμένο περιστατικό, αλλά και άλλα, στην βδομάδα που πέρασε και σε όλη την χρονιά».

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ότι «ακόμη δεν έχουμε διαπιστώσει και εμείς ποιος είναι ο λόγος που επιτέθηκαν με τέτοιο τρόπο σε αυτό το παιδί. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ασήμαντη η αφορμή».

Παρακολουθούσαν αμέτοχοι

«14 ετών είναι και οι δράστες και τα παιδιά που συμμετείχαν ή παρακολουθούσαν αμέτοχα. Δεν υπάρχει έλεγχος τι κάνουν τα παιδιά και που βρίσκονται όταν φύγουν από το σπίτι», είπε η κ. Δημογλίδου, τονίζοντας ότι «δεν βοήθησε κανένας περαστικός ή κάποιος από τους ανήλικους ή ενήλικες που παρακολουθούσε αυτό το περιστατικό. Το κορίτσι το παρέλαβαν οι γονείς του και πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα».

Επισήμανε δε ότι «πρέπει τα παιδιά να μιλούν στους γονείς τους και να καταγγέλονται αυτά στην Αστυνομία. Δεν μπορεί το παιδί να έχει δεχθεί τέτοια περιστατικά και να μην έχει έρθει στην Αστυνομία για να προστατευθεί».

«Αναζητούμε ακόμα ένα άτομο»

Η κ. Δημογλίδου, διευκρίνισε (Action24) ότι «η πλειοψηφία των παρισταμένων στην επίθεση ήταν κορίτσια ίδιας ηλικίας με την 14χρονη».

Τόνισε δε ότι η «η 14χρονη ονόμασε τρεις δράστες, τρία συνομήλικα κορίτσια, δύο από αυτά συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μαζί με τους γονείς τους, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για απειλή, για εξύβριση και για σωματικές βλάβες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι γονείς και τα παιδιά. Αναζητούμε ακόμα ένα άτομο που έχει αναγνωρίσει το παιδί. Σε κάποιες πράξεις όμως, που συνέβησαν στις αρχές του μήνα, ανέφερε ότι της επιτέθηκαν από κοινού με διάφορα άγνωστα άτομα που δεν τα ήξερε».

Αντιμετώπιζε μένος…

Άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας της 14χρονης υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα το κορίτσι δεχόταν απειλές και αντιμετώπιζε εχθρική στάση από συμμαθήτριες και συμμαθητές της, βιώνοντας μένος και φθόνο, διότι ήταν καλή μαθήτρια και όμορφη.

«Τα λάθη που της ‘προσάπτουν’ αυτές οι δύο οι οποίες ξεκίνησαν και παρότρυναν και τους άλλους, είναι ότι είναι πολύ όμορφη, πρώτη μαθήτρια και ότι είναι και απουσιολόγος. Το μένος ήρθε από ζήλια. Τη ζήλευαν πάρα πολύ, παρότρυναν και άλλους, οι άλλες είδαν χαβαλέ, μπήκαν μέσα και άρχισαν κλωτσιές, μπουνιές στο κεφάλι, βγάλσιμο τα ρούχα, την άφησαν με τα εσώρουχα. Αυτά όλα έγιναν από τη ζήλια δύο συμμαθητριών», είπε στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το κινηματογραφούσαν, ήταν από πάνω με τα κινητά. Ο ιατροδικαστής φρίκαρε, έχει πολλά χτυπήματα. Δεν βρήκε ένα μικρό σημείο στο σώμα της που να μην έχει μελανιά».