Δεν κατασκευάζει πλέον τον πομπό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις στον Λίβανο, λέει η εταιρεία

Η ιαπωνική εταιρεία Icom δήλωσε την Πέμπτη ότι σταμάτησε να παράγει το μοντέλο πομπού που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε σε πρόσφατες εκρήξεις στον Λίβανο πριν από περίπου 10 χρόνια

“Το IC-V82 είναι ένας φορητός πομπός που παρήχθη και εξήχθη σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών της Μέσης Ανατολής, από το 2004 έως τον Οκτώβριο του 2014. Καταργήθηκε πριν από περίπου 10 χρόνια και από τότε δεν έχει αποσταλεί από την εταιρεία μας,” ανέφερε η Icom σε δήλωση.

Νέες εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο – Εξερράγησαν ασύρματοι πομποδέκτες

Τρεις νεκροί μετά από νέες εκρήξεις στον Λίβανο, αναφορές για εκατοντάδες τραυματίες – Εξερράγησαν ασύρματοι (video)

«Η παραγωγή των μπαταριών που απαιτούνται για τη λειτουργία της κύριας μονάδας έχει επίσης διακοπεί και επειδή δεν είχε τοποθετηθεί σφραγίδα ολογράμματος για τη διάκριση πλαστών προϊόντων, δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί εάν το προϊόν αποστέλλεται από την εταιρεία μας», σημείωσε η Icom.

Πρόσθεσε ότι τα προϊόντα για τις αγορές του εξωτερικού πωλούνται αποκλειστικά μέσω των εξουσιοδοτημένων διανομέων της και ότι το πρόγραμμα εξαγωγών της βασίζεται στους ιαπωνικούς κανονισμούς ελέγχου του εμπορίου ασφαλείας.

“Όλοι οι πομποί μας κατασκευάζονται στη θυγατρική μας μονάδα παραγωγής, Wakayama Icom Inc., στην επαρχία Wakayama, σύμφωνα με ένα αυστηρό σύστημα διαχείρισης, έτσι δεν χρησιμοποιούνται άλλα εξαρτήματα εκτός από αυτά που καθορίζονται από την εταιρεία μας σε ένα προϊόν. Επιπλέον, όλα οι πομποί μας κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο και δεν τους κατασκευάζουμε στο εξωτερικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο δεύτερο κύμα εκρήξεων μηχανισμών μέσα σε ισάριθμες ημέρες, 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 450 τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε προπύργια της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ είπε ότι ασύρματοι που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ανατινάχθηκαν στη Βηρυτό, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν παρόμοιες εκρήξεις στον νότιο και ανατολικό Λίβανο.

Έγιναν μια μέρα μετά την ταυτόχρονη έκρηξη εκατοντάδων συσκευών τηλεειδοποίησης που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και τραυμάτισε έως και 2.800 άλλους σε όλο τον Λίβανο, σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση για την οποία κατηγορήθηκε το Ισραήλ.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από το Ισραήλ. Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε όλες τις πλευρές για αποφυγή «μιας κλιμάκωσης κάθε είδους».

Πηγή: KYΠΕ