Δεν τη φοβήθηκε

Με ήττα μπήκε στην Group Phase του Europa League ο ΠΑΟΚ χάνοντας στην Τουρκία από τη Γαλατάσαραϊ (3-1), η οποία συνέχισε το απίστευτο σερί της με τις ελληνικές ομάδες στην έδρα της όπου έχει μόνο νίκες.

Ο Δικέφαλος στάθηκε καλά, ισοφάρισε προσωρινά με τον κορυφαίο παίκτη του (Κωνσταντέλια) αλλά πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα και την κούραση στο τέλος σε ένα παιχνίδι με έντονο και ιδιαίτερα απαιτητικό ρυθμό.

Μάλιστα δέχτηκε στο 76′ το κρίσιμο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων (με τη βολίδα του Ακγκιούν) την ώρα που ο Λουτσέσκου είχε σηκώσει δύο παίκτες για αλλαγές. Πάντως κυνήγησε την ισοφάριση μέχρι το τέλος και ο Γκιουνάι απέκρουσε το σουτ του Οτο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και λίγο μετά ο Ικάρντι σφράγισε τη νίκη των γηπεδούχων (3-1).

Ο Κωνσταντέλιας με την ταχύτητά του αποτελούσε συνεχή πονοκέφαλο για τους γηπεδούχους και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν κατέβασε άψογα, βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε στην κίνηση αλλά ο Γκιουνάι τον σταμάτησε με μεγάλη απόκρουση.

Και ενώ δεν έγινε εκεί το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, ήρθε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου το αυτογκόλ του Μπάμπα, που δεν μπόρεσε να διώξει σε κεφαλιά του Οσιμεν και από τα πόδια του η μπάλα πήγε στα δίχτυα για το 1-0 τη Γαλατάσαραϊ. Εκεί οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και πίεση, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας άντεξαν και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Κωνσταντέλια στο 67′ (με πλασέ πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Γκιουνάι).

Βέβαια ο Κωνσταντέλιας ήταν ο μπαλαντέρ στην επίθεση, αλλά τον ΠΑΟΚ κρατούσε στα μετόπισθεν ο Κοτάρσκι με μεγάλες αποκρούσεις, δύο φορές μάλιστα διπλές (!) στο 26′  στα σουτ του Οσιμεν και του Σάρα, μετά το λάθος του Οτο και κυρίως στο 63′ στην προσπάθεια του Οσιμέν που απέκρουσε εξ επαφής το σουτ και μετά έδιωξε και με γροθιές στην κορυφαία του στιγμή.

Με ένα πανό που έγραφε τη χρονολογία της Αλωσης της Κωνσταντινουπόλεως περίμεναν οι οπαδοί της Γαλατά τους 2.000 φίλους του ΠΑΟΚ στο γήπεδο την ώρα που οι τούρκοι αστυνομικοί είχαν πάρει τις περισσότερες ελληνικές σημαίες όπως και της Μακεδονίας από τους έλληνες οπαδούς

Γαλατάσαραϊ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνάι, Αϊχάν, Σάντσες, Μπαρντάκτσι, Τζέικομπς, Σαρά, Τορέιρα, Γιλμάζ (87′ Μπατσουαγί), Μέρτενς (77′ Ντεμιρμπάι), Ακγκιούν (88′ Κουτλού), Οσιμεν (77′ Ικάρντι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Οτο, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Καμαρά (82′ Μπακαγιόκο), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (77′ Ντεσπόντοβ), Τάισον, Τσάλοφ (71′ Τισουντάλι).