Δυναμική παρουσία του Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης» στο φεστιβάλ #folkGRooves

Με ιδιαίτερη επιτυχία φιλοξένησε το Κολλέγιο «Άγιος Ιωάννης» το Φεστιβάλ #folkGRooves, που διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο Φλωρινιωτών «Αριστοτέλης». Το Φεστιβάλ, αφιερωμένο στη νεολαία της παροικίας στη Μελβούρνη, άνοιξε με μια εξαιρετική εμφάνιση από τη μπάντα του σχολείου.

Η χορευτική ομάδα του σχολείου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την Ίμβρο. Φωτογραφία: Supplied

Υπό την καθοδήγηση του κ. Παντελή Κρέστα, η μπάντα παρουσίασε ένα εντυπωσιακό μείγμα παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών, κερδίζοντας τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού. Η ζωντάνια και η ενέργεια της εμφάνισης της μπάντας δημιούργησαν μια δυναμική ατμόσφαιρα, θέτοντας τον τόνο για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το Κολλέγιο εκπροσωπήθηκε επίσης από την χορευτική του ομάδα, η οποία παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την Ίμβρο. Με την καθοδήγηση του κ. Αθανασίου Θάνου και της κας Εμμανουέλας Γιαννουλίδου, οι μαθητές εντυπωσίασαν με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και την άψογη εκτέλεση των χορών, κερδίζοντας το θαυμασμό του κοινού.

Η συμμετοχή του Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης» στο #folkGRooves ενίσχυσε την εικόνα του σχολείου ως ενεργού φορέα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μελβούρνη, παρέχοντας στους μαθητές την ευκαιρία να αναδείξουν τις δεξιότητές τους σε μουσική και χορό.

Ο Διευθυντής Ελληνισμού του Κολλεγίου, εκπαιδευτικός Χρήστος Ράσπα (Kristian Raspa), δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά των μαθητών και των δασκάλων τους, που έκαναν αυτή τη στιγμή τόσο ξεχωριστή για το σχολείο μας.»

Το φεστιβάλ #folkGRooves, ήταν αφιερωμένο στη νεολαία της παροικίας στη Μελβούρνη. Φωτογραφία: Supplied
Το φεστιβάλ, άνοιξε με μια εξαιρετική εμφάνιση από τη μπάντα του σχολείου. Φωτογραφία: Supplied

The post Δυναμική παρουσία του Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης» στο φεστιβάλ #folkGRooves appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.