Εξετάσεις και Ρεμπέτικη βραδιά για τους τελειόφοιτους των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας

Μια υπέροχη βραδιά, γεμάτη ρεμπέτικη μουσική και ελληνικό κέφι, ετοίμασαν για τους μαθητές τους τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τις εξετάσεις του VCE την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, στο Ελληνικό Κέντρο.

Ενόψει της προετοιμασίας τους για την προφορική τους εξέταση στο μάθημα των Ελληνικών, τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης οργάνωσαν για τους μαθητές τους εξετάσεις προσομοίωσης και, στη συνέχεια, μια όμορφη ρεμπέτικη βραδιά, αφού το θέμα που μελετούν φέτος τα παιδιά είναι το ρεμπέτικο τραγούδι.

Η εκδήλωση, που περιλάμβανε φαγητό, ζωντανή μουσική και πολύ χορό, αποτέλεσε επίσης μια εξαιρετική αφορμή για τους απόφοιτους του 2022, που ήταν προσκεκλημένοι, να συναντηθούν ξανά μεταξύ τους και με τους δασκάλους τους και να μοιραστούν τη δική τους εμπειρία από τις εξετάσεις με τους φετινούς τελειόφοιτους, καθώς εξετάστηκαν και εκείνοι στο ίδιο θέμα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενώθηκαν σε μια μεγάλη συντροφιά, γεμάτη ενέργεια και κέφι, και δημιούργησαν ένα υπέροχο ελληνικό γλέντι που θα θυμούνται για καιρό.

Η διευθύντρια των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Μαρία Μπακαλίδου, δήλωσε σχετικά: «Πέρα από τη θεωρητική μελέτη και έρευνα που κάνουν οι μαθητές μας για τις εξετάσεις τους, θεωρήσαμε απαραίτητη και τη βιωματική προσέγγιση του θέματος και οργανώσαμε αυτή τη βραδιά, ώστε να έχουν την ευκαιρία όλα τα παιδιά να γνωρίσουν εμπειρικά το ρεμπέτικο τραγούδι, ακόμη και εκείνα που δεν είχαν ποτέ άλλοτε σχετικά μουσικά ακούσματα. Ήταν όμως και μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε ξανά τους παλιούς μας μαθητές και να μάθουμε τα νέα τους. Για μας παραμένουν μέλη της μεγάλης μας σχολικής κοινότητας και είναι πάντα μεγάλη χαρά και συγκίνηση να τους έχουμε κοντά μας και να τους βλέπουμε να εξελίσσονται και να προοδεύουν».

Τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ευχαριστούν θερμά τους μουσικούς Αργύρη Αργυρόπουλο, Γιώργο Αθανασόπουλο, Θοδωρή Αθανασόπουλο και Χριστίνα Αθανασοπούλου, που πλαισίωσαν με τη μουσική και το τραγούδι τους την όμορφη βραδιά και απάντησαν με προθυμία στις ερωτήσεις των παιδιών για την πορεία του ρεμπέτικου. Εύχονται καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά για τις εξετάσεις τους και την εκπλήρωση όλων των στόχων τους.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση. Φωτογραφίες: Supplied

The post Εξετάσεις και Ρεμπέτικη βραδιά για τους τελειόφοιτους των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.