Επίθεση ουκρανικών drone σε Κρασνοντάρ και Τβερ – Πληροφορίες ότι χτυπήθηκε αποθήκη οπλισμού

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφονται ισχυρές εκρήξεις και σύννεφα καπνού

Επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο (21/9) με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιφέρεια Κρασνοντάρ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, με τις αρχές να προχωρούν στην «προσωρινή εκκένωση» περισσότερων από 1.000 κατοίκους.

Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης.

Δύο drone καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα και η πτώση των συντριμμιών προκάλεσε πυρκαγιά στην περιοχή Τιχαρέτσκι, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Βενιαμίν Κοντρατίεφ.

Russian channels say that Ukrainian UAVs targeted the ammunition depot in Tikhoretsk, Krasnodar Krai. https://t.co/e73dlJCUPihttps://t.co/UwpQExJ1Uthttps://t.co/2p8vm3D638https://t.co/YOMgPzSi3khttps://t.co/iL5w5HnzUD pic.twitter.com/DiTCjiXNgO

— Rob Lee (@RALee85) September 21, 2024

Πλήγματα με drone διεξήχθησαν επίσης στην περιφέρεια Τβερ, βορειότερα, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από ανεξάρτητα ρωσικά ΜΜΕ καταγράφονται ισχυρές εκρήξεις και σύννεφα καπνού. Το AFP δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τη γνησιότητα αυτών των εικόνων προς το παρόν.

Ωστόσο από ουκρανικές πηγές γίνεται λόγος για νέα επίθεση σε αποθήκη οπλισμού, όπως αυτή που έγινε στα μέσα της εβδομάδας σε αποθήκη οπλισμού στο Τοπόρετς.

Η περιφέρεια Κρασνοντάρ είναι κοντά στην Ουκρανία, από την οποία χωρίζεται με τη θάλασσα του Αζόφ.

Η επίθεση με τα ντρόουν «δεν προκάλεσε θύματα», δήλωσε ο κυβερνήτης Κοντρατίεφ. Όμως, οι αρχές αποφάσισαν την προσωρινή εκκένωση ανθρώπων που κατοικούν στο χωριό Κουμπάν, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της πυρκαγιάς, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Συνολικά, 1.200 κάτοικοι απομακρύνθηκαν, διευκρίνισε ο Κοντρατίεφ.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε 18 drone πάνω από την περιφέρεια Κρασνοντάρ και 16 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα.

Άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν την περιφέρεια Τβερ. Η κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο διακόπηκε, προτού επαναληφθεί το μεσημέρι (τοπική ώρα), έγινε γνωστό από τις περιφερειακές αρχές στο Telegram.

Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Τορόπετς, είπε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τβερ, Ιγκόρ Ρουντένια.

Συνολικά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε 101 ουκρανικά drone τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο έκανε γνωστό πως διεξήγαγε κατά τη διάρκεια της νύχτας μια επίθεση «εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων που στηρίζουν το έργο των επιχειρήσεων του στρατιωτικού-βιομηχανικού τομέα» στην Ουκρανία.

Πηγή: protothema.gr