Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνίδων Βικτώριας

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, η Ομοσπονδία Ελληνίδων Βικτώριας πραγματοποίησε την Ετήσια Γενική Συνέλευσή της (AGM) στο Ελληνικό Κέντρο, στη Μελβούρνη. Κατά τη Συνέλευση η οποία ήταν και Απολογιστική έγινε ανασκόπηση των επιτευγμάτων της χρονιάς και συζητήθηκαν οι μελλοντικές πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας.

Τη συνέλευση προήδρευσε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μαίρη Λάλιος, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, αφού «ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Μελβούρνης για να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική συνάντηση», ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επίτιμη προσκεκλημένη, πρώην δημοσιογράφο και νυν σχολιάστρια του «Νέου Κόσμου» κα Κλαίρη Γαζή, η οποία υπήρξε συνιδρύτρια της Ομοσπονδίας μαζί με την Τζένη Μικάκου πριν από 21 χρόνια.

Η Σοφία Μάστορη OAM, Αντιπρόεδρος και ιδρυτική Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε όλα τα μέλη, υπογραμμίζοντας τη μακροχρόνια ιστορία του Οργανισμού και τις ελπίδες της για τη συνεχιζόμενη επιτυχία του υπό την ηγεσία της κας Μαίρης Λάλιου. Η κα Μάστορη έκανε μια σύντομη αναφορά στην προσωπική της περιπέτεια υγείας, καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Κατά τη συνέλευση, η Πρόεδρος Μαίρη Λάλιου έκανε μια ανασκόπηση των πολλών εκδηλώσεων και προσκλήσεων στις οποίες η Ομοσπονδία έδωσε το παρών κατά τη διάρκεια του έτους, τονίζοντας τη σημασία της εκπροσώπησης των Ελληνίδων στα παροικιακά δρώμενα. Η Ομοσπονδία διοργάνωσε με επιτυχία αρκετές σημαντικές εκδηλώσεις, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της κοινότητας, όπως η χριστουγεννιάτικη γιορτή τον Δεκέμβριο του 2023, η κοπή της Βασιλόπιτας τον Ιανουάριο του 2024 και ο εορταστικός χορός για την 20ή επέτειο από την ίδρυσή της τον Μάρτιο του 2024 και οι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς στις 7 Μαΐου 2024 και πολλές άλλες.

«ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Η ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης περιλάμβανε και τα σχέδια για τις επερχόμενες εκδηλώσεις, με κορυφαία τον πολυαναμενόμενο πολυπολιτισμικό χορό με τίτλο «Αδελφοσύνη στην Αλληλεγγύη» (Sisterhood in Solidarity), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 στο Lemon Tree, Heidelberg, από τις 12:00 έως τις 16:00, με πλούσιο μενού σε ορεκτικά, κυρίως πιάτα, ποτά και επιδόρπια, ενώ DJ θα φροντίσει για την ψυχαγωγία του κοινού. Επιπλέον, σχεδιάζεται άλλη μια χορευτική εκδήλωση για τις αρχές του 2025, εστιάζοντας στην ανταλλαγή εμπειριών και αφηγήσεων ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές Ελληνίδων.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης την παραλαβή επιχορήγησης 1000 δολαρίων από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, η οποία θα διατεθεί για την αγορά φορητού υπολογιστή που θα υποστηρίξει το έργο των εθελοντών. Τέλος, έγινε αναφορά στην επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μελβούρνη στις 13 Οκτωβρίου.

Η Πρόεδρος Μαίρη Λάλιου έκλεισε τη Συνέλευση με θερμές ευχαριστίες προς την επιτροπή και τους εθελοντές, επισημαίνοντας ότι χωρίς τη συνεισφορά τους «η Ομοσπονδία δεν θα μπορούσε να επιτελεί το έργο της». Μετά το πέρας της AGM, οι παρευρισκόμενοι συνέχισαν με δείπνο στο γνωστό εστιατόριο «Stalactites», ενισχύοντας τις σχέσεις και το αίσθημα ενότητας μέσα στην Ομοσπονδία.

The post Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνίδων Βικτώριας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.