«Η ΑΕΚ είναι ευκαιρία για μένα»

Ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και με τη… βούλα αποτελεί από χθες το απόγευμα ο Αντονί Μαρσιάλ που υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια και ανακοινώθηκε. Η κορυφαία ίσως μεταγραφή στην ιστορία της Ενωσης είναι πλέον γεγονός, με τον γάλλο επιθετικό να ντύνεται στα κιτρινόμαυρα, να παίρνει τη φανέλα με το «26» και να δηλώνει πως «Είμαι πολύ χαρούμενος. Η ΑΕΚ είναι μια ευκαιρία για εμένα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε πράγματα, να κατακτήσουμε τρόπαια και να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας». Μετά την αποθεωτική υποδοχή στο «Ελ. Βενιζέλος» από περίπου 3.000 οπαδούς του Δικεφάλου, ο 28χρονος άσος δείπνησε προχθές το βράδυ σε εστιατόριο των βορείων προαστίων με τον Μάριο Ηλιόπουλο που γιόρταζε τα γενέθλιά του και στη συνέχεια μετέβη στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Χθες από το πρωί άρχισε να περνά τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις ενώ στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της ομάδας στην «Opap Arena» για τις υπογραφές.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η ένατη προσθήκη για την ΑΕΚ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο μετά τους Λαμέλα, Περέιρα, Πιερό, Κοϊτά, Στρακόσα, Μπρινιόλι, Οντουμπάτζο και Τσιλούλη. Υστερα από εννιά χρόνια στην Premier League με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – έχοντας ενδιάμεσα κι έναν εξάμηνο δανεισμό στη Σεβίλλη – ο Μαρσιάλ είναι έτοιμος για μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Εχει μπροστά του βέβαια δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, με τον κόσμο της ομάδας να περιμένει πολλά από εκείνον και να ανυπομονεί φυσικά να τον δει αγωνιζόμενο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το μπαλάκι πλέον περνά στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα που έχει να διαχειριστεί πληθώρα επιλογών κυρίως μεσοεπιθετικά και να οδηγήσει ξανά την ΑΕΚ στις επιτυχίες.

Κι άλλα προβλήματα

Προς το παρόν βέβαια ο αργεντινός τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει και αρκετά προβλήματα στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς χθες έγινε γνωστό πως ο Λιβάι Γκαρσία έχει υποστεί θλάση για ακόμη μία φορά και δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά μέχρι τη διακοπή. Εκτός από το μεθαυριανό ματς με την Kαλλιθέα στη Λεωφόρο θα μείνει και ο Αμραμπατ λόγω μυϊκού προβλήματος ενώ και σε αυτό το παιχνίδι θα προστατευτεί ο Λαμέλα ώστε να είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ολα αυτά τα προβλήματα για την ΑΕΚ έρχονται να προστεθούν σε εκείνα των Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο, με τον Μπρινιόλι να έχει επιστρέψει σε ρυθμούς προπονήσεων τις τελευταίες μέρες.