Η αεροπορική εταιρεία που έκλεισε συμφωνία με Μασκ για δωρεάν Internet στις πτήσεις

Οι επιβάτες θα πρέπει να εγγραφούν και να συνδεθούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης Flying Blue της αεροπορικής εταιρείας

Πρόσβαση σε Wi-Fi «υπερ-υψηλής ταχύτητας» θα έχουν οι επιβάτες της Air France από το καλοκαίρι του 2025, χάρη στην υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου Starlink που προσφέρει η SpaceX του Έλον Μασκ.

Το Starlink θα επεκταθεί τελικά σε ολόκληρο τον στόλο της Air France, με την πρόσβαση να είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλες τις ταξιδιωτικές καμπίνες.

Οι επιβάτες θα πρέπει να εγγραφούν και να συνδεθούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης Flying Blue της αεροπορικής εταιρείας για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

«Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες θα μπορούν εύκολα να μένουν σε επαφή με φίλους και συγγενείς, να παρακολουθούν ζωντανά όλες τις ειδήσεις του κόσμου, να παίζουν ηλεκτρονικά βιντεοπαιχνίδια και φυσικά να παρακολουθούν τηλεόραση, ταινίες και σειρές», αναφέρει η Air France σε ανακοίνωσή της, στην οποία προστίθεται πως «Η υπηρεσία θα είναι προσβάσιμη από smartphones, ψηφιακές ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές και κάθε πελάτης θα μπορεί να συνδέσει πολλές συσκευές ταυτόχρονα».

Η Air France επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της μετάβασης στο Starlink, θα εξακολουθεί να υπάρχει ένα δωρεάν «Message Pass» για τα μέλη του Flying Blue, καθώς και μια επί πληρωμή επιλογή Wi-Fi για διευρυμένες ανάγκες συνδεσιμότητας.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση παρόμοιας συνεργασίας της SpaceX από την United Airlines.

Η Delta Airlines, σημαντικός συνεργάτης της Air France, ήταν η πρώτη που προσέφερε το Starlink στις πτήσεις της από το 2023 και βρίσκεται στη διαδικασία προσθήκης του Wi-Fi σε διεθνείς πτήσεις.

Πηγή: OT.gr