Η λογική στα αζήτητα…

ΕΙΝΑΙ απίστευτα αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Όλα είναι εκεί. Τα όπλα, η μανία της επικράτησης, η εκδικητικότητα, η παραφροσύνη, η παραπληροφόρηση, το αιματοκύλισμα. Μόνο η λογική απουσιάζει. Και όλα αυτά καλά σκηνοθετημένα από τα μεγάλα και κυρίως κρυφά συμφέροντα που βρίσκουν πρόσφορο πεδίο δράσης λόγω της ανικανότητας (ή ηθελημένης αδράνειας) των πολιτικών και της άγνοιας των λαών για τα όσα πραγματικά συμβαίνουν γύρω τους.

Στη Μέση Ανατολή η κατάσταση είναι εκρηκτική και όλα δείχνουν ότι οι σειρήνες του πολέμου θα ηχούν για πολύ καιρό ακόμα.

Το Ισραήλ άρπαξε από τα μαλλιά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και εκδικείται ασύμμετρα. Ο αριθμός των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους έφθασε τις 40.000!

Είμαι της άποψης ότι το αίμα θα συνεχίσει να ρέει όσο δεν δημιουργείται ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να έχουν τη δική τους πατρίδα όπως έχουν και οι Εβραίοι.

Το Ισραήλ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι περιβάλλεται από κράτη που ο αραβικός τους πληθυσμός είναι 30 ίσως και 40 φορές μεγαλύτερος από το δικό του και η διαφορά συνεχώς αυξάνεται. Το χρήμα βοηθάει το Ισραήλ στους εξοπλισμούς αλλά ως πότε; Την ίδια ώρα το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει πυρηνικά όπλα δεν βοηθάει. Τί μπορεί να τα κάνει; Να ρίξει ατομική βόμβα λίγο πιο έξω από τη μικρή του σχετικά επικράτεια; Κάτι τέτοιο θα ήταν σκέτη τρέλα γιατί η ραδιενέργεια δεν έχει σύνορα.

Όσο όλα αυτά δεν σταθμίζονται σωστά η Μέση Ανατολή θα παραμένει μια πυριτιδαποθήκη που θα αναφλέγεται δημιουργώντας προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ότι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία τα μεγάλα συμφέροντα που στοχεύουν στην αρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας και την αποδυνάμωση της Ρωσίας, έχουν στήσει χορό!

Ο ισχυρισμός ότι η Δύση βοηθάει την Ουκρανία για να νικήσει τους Ρώσους, είναι το επιεικότερον αφελής!

Βέβαια η Ουάσιγκτον θέλει να πλήξει όσο πιο πολύ γίνεται τη Ρωσία και το επιχειρεί -στο όνομα της… ελευθερίας- στέλνοντας στο θυσιαστήριο του «πατριωτισμού» δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς.

Παράλληλα η Ευρώπη αιμορραγεί οικονομικά από τις «οικονομικές ενέσεις προς την Ουκρανία» και από την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ενέργειας. Παράδειγμα οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γερμανική βιομηχανία με πρώτη την αυτοκινητοβιομηχανία! Η δυσβάστακτη αύξηση του κόστους της ενέργειας (λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας) έχει περιφέρει σε πολύ δύσκολη θέση την VW, το μεγαλύτερο εργοδότη της Γερμανίας!

Και αντί να ασκούνται ουσιαστικές πιέσεις σε Ρωσία και Ουκρανία για την έναρξη διαπραγματεύσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τις χώρες-μέλη να δεσμευτούν για τη συνέχιση της ενίσχυσης της Ουκρανίας.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης δήλωσε ότι «καμία ουσιαστική διπλωματική διαπραγμάτευση δεν είναι σε εξέλιξη. Αντ’ αυτού η κυρίαρχη συζήτηση στην Ευρώπη είναι η περαιτέρω παροχή βαρέων όπλων στο Κίεβο».

Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης τόνισε ότι με ψήφισμα της Ευρωβουλής καλούνται όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να δεσμευτούν ότι θα υποστηρίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία, με τουλάχιστον 0,25% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος τους ΚΑΘΕ χρόνο! Για την Ελλάδα αυτό μεταφράζεται σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Μάλιστα αυτό το τεράστιο ποσό, την ώρα που… Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποφέρει. Το εκπαιδευτικό σύστημα χωλαίνει. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεράστιες ανάγκες και ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης από την ακρίβεια!

Είμαι εναντίον κάθε πολέμου γι’ αυτό και θεωρώ απαράδεκτες τις δύο πολεμικές συρράξεις στη γειτονιά της Ελλάδας. Όμως τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η Ευρώπη χορεύει ταγκό σφιχταγκαλιασμένη με την παράνοια, με διευθυντή ορχήστρας την Ουάσιγκτον!

*Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και εγώ θα το μεταβιβάσω: [email protected]

**Οι τελευταίες παραγωγές ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: 1. «Μαρίνος Χαρμπούρης» – Η πολυτάραχη ζωή του δαιμόνιου Κεφαλονίτη μηχανικού. Στα ελληνικά με αγγλικούς ή ρωσικούς υπότιτλους. Διατίθεται σε “Memory Stick”. 2: «Σκιές Του Χθες» – Ένα οδοιπορικό στα εγκαταλελειμμένα χωριά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. Στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους. Διατίθεται σε “Memory Stick”. 3: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Διατίθεται σε DVD σε τέσσερις γλώσσες. Για να τα αποκτήσετε επικοινωνήσετε με τον ίδιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

The post Η λογική στα αζήτητα… appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.