Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν 12 άτομα για «συνεργασία με το Ισραήλ»

Οι αρχές δεν ανέφεραν πότε έγιναν οι συλλήψεις ή την εθνικότητα των προσώπων αυτών – Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν την διάπραξη ενεργειών κατά της ασφάλειας του Ιράν

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν τη σύλληψη 12 ατόμων που κατηγορούνται ότι «συνεργάστηκαν» με το Ισραήλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε την ημερομηνία των συλλήψεων, ούτε την εθνικότητα των συλληφθέντων. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ότι «σχεδίαζαν την διάπραξη ενεργειών κατά της ασφάλειας του Ιράν».

 Εκτροχιάζεται η κατάσταση: Οι επιθέσεις μας θα αυξηθούν, λέει το Ισραήλ – Νέα Γάζα φοβάται ο Γκουτέρες

Σύμφωνα με το Fars, οι Φρουροί της Επανάστασης «συνέλαβαν 12 συνεργάτες του σιωνιστικού καθεστώτος σε έξι επαρχίες της χώρας».

Το Ιράν έχει επανειλημμένα ανακοινώσει την σύλληψη πρακτόρων που, σύμφωνα με την Τεχεράνη, εργάζονταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών ξένων χωρών, κυρίως του Ισραήλ.

Τα τελευταία χρόνια, οι ιρανικές αρχές έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για πράξεις δολιοφθοράς κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και για δολοφονίες σειράς Ιρανών επιστημόνων.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν κριθεί ένοχοι από την ιρανική δικαιοσύνη για συνεργασία με το Ισραήλ έχουν απαγχονιστεί τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ