Ιταλία: Σκότωσε τη γυναίκα και την κόρη του και αυτοκτόνησε

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Σαρδηνία, στην πόλη Νουόρο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του και την κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του, είχε τραυματίσει βαριά τη μητέρα του, τα δύο μικρότερα παιδιά του και έναν γείτονα που είχε σπεύσει σε βοήθεια.

Στην πολυκατοικία όπου διέμενε ο δολοφόνος μαζί με την οικογένειά του, έφτασαν αμέσως δυνάμεις της ιταλικής Αστυνομίας. Η κόρη του δράστη που βρήκε τραγικό θάνατο λεγόταν Μαρτίνα και ήταν 26 ετών. Τα δύο μικρότερα αδέρφια της, 9 και 14 ετών αντιστοίχως, μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Η 83χρονη μητέρα του δολοφόνου φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Οι καραμπινιέροι και οι εισαγγελικές αρχές συλλέγουν την ώρα αυτή στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να προκάλεσε την δολοφονική μανία του δράστη.

#Nuoro Strage familiare: 3 morti e 4 feriti. A sparare un uomo che ha ucciso moglie e figlia, ferito altri 2 figli piccoli e un vicino. Ferita gravemente alla testa anche la madre. L’uomo poi si è tolto la vita. Sul posto Polizia e Carabinieri pic.twitter.com/FMnKKLJ3tu

— Rai Radio1 (@Radio1Rai) September 25, 2024

«Ήταν κυνηγός»

Γείτονας της τραγικής οικογένειας που μίλησε στη La Nazione ανέφερε ότι ο δράστης «είχε καταγωγή από τη Σαρδηνία και είχε εργαστεί στην Εθνική Πινακοθήκη». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήταν ευγενικός και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους φαινόταν να έχει δεθεί ήταν μια ομάδα κυνηγών με τους οποίους μοιραζόταν το ίδιο πάθος».

Όσον αφορά το έγκλημα, ο μάρτυρας συνεχίζει: «Άκουσα 3 έως 5 πυροβολισμούς. Αλλά δεν μου κίνησε υποψίες, διότι όπως είναι γνωστό στην ύπαιθρο της Ουμβρίας υπάρχουν κυνηγοί που πυροβολούν συχνά άγρια ζώα».

Η Unione Sarda αναφέρει ότι έως τώρα έχει αποκλειστεί η εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση. Η Αστυνομία αναζητά το κίνητρο του δράστη, καθώς από την ανάκριση δεν προέκυψαν συγκρούσεις εντός της οικογένειας.

Η 26χρονη κόρη, η οποία είχε έρθει λίγες ημέρες νωρίτερα για να δει τους γονείς της, καθόταν μαζί με τη μητέρα της στον κήπο όταν ο πατέρας και σύζυγος τις πυροβόλησε θανάσιμα.