Κάνει ζημιές!

Μετά τον Παναθηναϊκό η Athens Kallithea έκανε τη ζημιά και στην ΑΕΚ, την οποία κράτησε στο 0-0 στη Λεωφόρο για την πέμπτη αγωνιστική της Super League. Παράλληλα έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για περιπτώσεις πέναλτι που δεν ελέγχθηκαν. Κι όλα αυτά μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να είναι πλέον δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Πρώτη απείλησε η Athens Kallithea όταν στο 27′ ο Μουτίνιο βρήκε τον Μανθάτη και εκείνος έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Στρακόσα να βγάζει σε κόρνερ. Η ΑΕΚ από την άλλη κέρδιζε το ένα κόρνερ μετά το άλλο και στο 33′ έχασε απίθανη τετραπλή ευκαιρία. Ο Μπερναμπέ έβγαλε αρχικά το σουτ του Πήλιου και με τρομερή επέμβαση στη συνέχεια την προβολή του Σιμάνσκι ενώ τα σουτ των Κοϊτά και Πινέδα που ακολούθησαν βρήκαν σε σώματα. Το ημίχρονο τελείωσε με μία φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε επαφή του Περέιρα με τον Πασαλίδη, αλλά VAR και διαιτητής έδειξαν να συνεχιστεί το ματς. Θα μπορούσε, όμως, να γίνει ανασκόπηση της φάσης. Ενδιάμεσα η ΑΕΚ έχασε και τον Μουκουντί που τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Κάλενς.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Από εξαιρετική σέντρα του Ελίασον στο 64′ ο Πιερό δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά χάνοντας ακόμη μία τεράστια ευκαιρία και στο 67′ ο Πήλιος με τρομερό λάθος έβγαλε… ασίστ στον Μουτίνιο που έπιασε αέρα από θέση βολής και έχασε σπάνια ευκαιρία. Εξι λεπτά μετά μάλιστα και ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά ο Τζιάνι με προβολή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, με το ματς να ανοίγει πολύ στα τελευταία λεπτά. Στη συγκεκριμένη φάση, ο Πήλιος τράβηξε από τη φανέλα τον κυνηγό της Καλλιθέας χωρίς να καταλογιστεί το πέναλτι.

Προς το τέλος, οι δύο ομάδες είχαν από μία πολύ μεγάλη ευκαιρία η καθεμία. Στο 88′ ο Τσούμπερ από σέντρα του Φερνάντες έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από θέση βολής και στο επόμενο λεπτό ο Σοΐρι βρέθηκε απέναντι στον Στρακόσα, αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ. «Σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες, όμως οι δύο τερματοφύλακες τα πήγαν πολύ καλά» είπε ο Αλμέιδα μετά το ματς ενώ ο Ντονάτι στάθηκε στις ευκαιρίες που είχε η δική του ομάδα για να σκοράρει.

Athens Kallithea (Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Ισιμάτ-Μιρέν, Μότοκ, Πασαλίδης (71′ Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (66′ Εντιαγέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (66′ Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (71′ Βαλμπουενά), Τζιάνι (85′ Σοΐρι).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί (36′ Κάλενς), Βίντα, Πινέδα, Σιμάνσκι (66′ Γιόνσον), Περέιρα (75′ Τσιλούλης), Κοϊτά (66′ Τσούμπερ), Ελίασον (75′ Φερνάντες), Μάνταλος, Πιερό.