Κλιμακώνεται η ένταση: Η Χεζμπολάχ χτυπά το Ισραήλ με ρουκέτες, οι IDF ζητούν την εκκένωση κτιρίων στη Βηρυτό για να ξαναχτυπήσουν

Η σιιτική οργάνωση εξαπέλυσε ομοβροντία ρουκετών ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ, λίγη ώρα μετά το χτύπημα με στόχο τον Χασάν Νασράλα – Οι IDF ζητούν την εκκένωση κτιρίων στη Βηρυτό για να ξαναχτυπήσουν – Δείτε Εικόνες

O ισραηλινός στρατός ζήτησε αργά την Παρασκευή να εκκενωθούν αμέσως συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού, στην περιοχή που χτυπήθηκε λίγες ώρες νωρίτερα. Την ανακοίνωση ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ ο εκπρόσωπος του στρατού Αβισάι Αντράε.

Εκτιμάται ότι πάνω από 500.000 κάτοικοι της Βηρυτού έχουν φύγει από την περιοχή.

Η περιοχή Νταχίγιε θεωρείται ένα από τα προπύργια της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Σε αυτήν την περιοχή έγινε νωρίτερα την Παρασκευή το μεγάλο χτύπημα κατά του υπόγειου αρχηγείου της σιιτικής οργάνωσης, στο οποίο φέρεται να βρισκόταν ο ίδιος ο Χασάν Νασράλα.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες πυραύλους προς το βόρειο Ισραήλ εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ λίγες ώρες μετά το χτύπημα στη Βηρυτό.

Πηγές από το Ισραήλ μιλούν για 65 πυραύλους που προκάλεσαν τον τραυματισμό μιας γυναίκας και υλικές ζημιές.

Πολίτες στη Χάιφα κατέγραψαν την ενεργοποίηση του Iron Dome κατά των πυραύλων της Χεζμπολάχ πάνω από τη πόλη.

Στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πλήγμα στο αρχηγείο της στη Βηρυτό, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι έπληξε με πυραύλους την πόλη Σάφεντ, στο βόρειο Ισραήλ.

Αναφέρει ότι εξαπέλυσε «ομοβροντία ρουκετών προς υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του και ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ».

⚡️ A rocket impact in Safed pic.twitter.com/IxHcLunCiF

— Middle East Observer (@ME_Observer_) September 27, 2024

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι μια ρουκέτα έπληξε ένα σπίτι στη Σάφεντ και ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε.

Η τύχη του Νασράλα είναι, για την ώρα, άγνωστη. Εκτιμήσεις από το ισραηλινό κατεστημένο, όπως τις μεταφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ο Νασράλα είναι νεκρός ή ότι δύσκολα θα μπορούσε να γλιτώσει από το χτύπημα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα