Κρατούν την ανάσα τους για τον Τερ Στέγκεν

Σοκ στην Μπαρτσελόνα με τον τραυματισμό του Μαρκ Αντρε τερ Στέγκεν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στον οποίον επικράτησαν με το εντυπωσιακό 5-1.

Ο αρχηγός των Μπλαουγκράνα και πλέον νούμερο 1 της Εθνικής Γερμανίας στην προσπάθειά του να πιάσει την μπάλα έπεσε άσχημα και τραυματίστηκε στο δεξί του γόνατο. Σχεδόν αμέσως αποχώρησε με φορείο ενώ στο πρόσωπό του μπορούσες να διακρίνεις τον πόνο που ένιωθε. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως έχει υποστεί ρήξη του επιγονατιδικού τένοντα. Αν επιβεβαιωθούν θα μείνει εκτός αγώνων για τουλάχιστον οκτώ μήνες.

Η αποχώρησή του πάντως δεν επηρέασε την Μπάρτσα η οποία έφτασε σε μία ακόμα εντυπωσιακή νίκη, που όμως δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Η Βιγιαρεάλ έκανε χατ τρικ τερμάτων που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Δύο γκολ για τους Μπλαουγκράνα πέτυχαν οι Λεβαντόφσκι (αστόχησε και σε πέναλτι), Ραφίνια, ενώ ο Πάμπλο Τόρε είχε γκολ και ασίστ.

Να σημειωθεί πως η Μπάρτσα δεν έχει ηττηθεί στο Μαδριγάλ σε 18 σερί παιχνίδια, επίδοση μοναδική στα 125 χρόνια ιστορίας της.

Ο Χάνσι Φλικ έγινε επίσης μόλις ο έβδομος προπονητής στην ιστορία της Λα Λίγκα και τέταρτος της Μπάρτσα που ξεκινά με έξι νίκες, ενώ τα 22 γκολ που έχουν πετύχει μέχρι τώρα οι Καταλανοί ισοφαρίζουν το ρεκόρ κλαμπ από τη σεζόν 2013-14.

Κράτησε το σερί η Ρεάλ

Με τη νίκη της επί της Εσπανιόλ με 4-1 η Ρεάλ Μαδρίτης συμπλήρωσε 38 αγώνες αήττητη στη Λα Λίγκα και συνεχίζει να πιέζει την Μπάρτσα.

Η Εσπανιόλ της έκανε δύσκολη τη ζωή καθώς άνοιξε το σκορ στο 54′ με αυτογκόλ του Κουρτουά, αλλά κατάφερε την ανατροπή με τους Καρβαχάλ, Ροντρίγκο, Βινίσιους και Εμπαπέ.

Ο τελευταίος σκόραρε με πέναλτι που κέρδισε ο Εντρικ ο οποίος ήρθε ξανά από τον πάγκο παρά τις καλές εμφανίσεις του. Ηταν το πέμπτο πέναλτι που δόθηκε στη Ρεάλ στις έξι πρώτες αγωνιστικές, κάτι που είχε να συμβεί ξανά από το 1951. Με δεδομένο το ταλέντο του και τον θόρυβο που προκάλεσε η μεταγραφή του στη Ρεάλ ο ισπανικός Τύπος έχει πολλές απαιτήσεις από τον Εμπαπέ και συνεχίζει να του ασκεί σκληρή κριτική. Αυτή τη φορά στα σχόλιά του τόνισε πως ο Γάλλος θα πρέπει να βελτιωθεί στις τελικές προσπάθειες. «Με λίγο περισσότερη ακρίβεια θα είναι αδύνατο να τον σταματήσουν», έγραψε η «Μάρκα».

Ο Κάρλο Αντσελότι πάντως έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του και τους 38 αγώνες που συμπλήρωσαν χωρίς ήττα, ενώ περιέγραψε το ματς ως «rock & roll».

Αγνωστο παραμένει αν ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θα παραπεμφθεί για ασέβεια προς τον διαιτητή καθώς φέρεται να τον αποκάλεσε «σκατ…» γιατί του έδειξε κίτρινη κάρτα όταν διαμαρτυρήθηκε για ένα σκληρό μαρκάρισμα.