Λαμπρό μέλλον για το πόλο

Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νεανίδων (Κ18) στο Τσενγκτού της Κίνας, που φόρεσαν στον λαιμό τους τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη, ήταν ένας ακόμα χρυσός κρίκος στην αλυσίδα των επιτυχιών των νεαρών κοριτσιών.

Η Ελλάδα, που είχε νικήσει με 13-8 τις ΗΠΑ στα ημιτελικά, ηττήθηκε στον τελικό από την Ισπανία με 11-9, αλλά αυτό ήταν το δεύτερο φετινό μετάλλιο έπειτα από εκείνο στο Ζάγκρεμπ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών με πολλά από τα κορίτσια να έχουν συμμετοχή και στις δύο διοργανώσεις. Είναι η φουρνιά που είχε πάρει ένα ακόμα ασημένιο το 2022 στη Λάρισα, στο Παγκόσμιο Κ16 τότε και το μέλλον είναι μπροστά για αυτά τα κορίτσια.

Μια νέα, πολύ σπουδαία «φουρνιά» που δείχνει να έρχεται για να λάμψει στο παγκόσμιο στερέωμα τα επόμενα πολλά χρόνια, με την αρχηγό Αριάδνη Καραμπέτσου να αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης.

Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της European Aquatics και μέλους στο Bureau της World Aquatics.

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά.

Ισπανία (Μαριάν Ντίαζ Λιζαράν): Ρομάν, Μουρίγιο 1, Κάπελ, Τσάμπο 1, Χιρόνες, Γκρανέρο 4, Τορέντε, Μπαριούσο 1, Πιτάρ 3, Μποϊχαντέρα, Μαρτίνεζ 1, Γκονζάλεζ, Ντίαζ.