Μαγική βραδιά

Αξέχαστη εμπειρία για τους 42.000 (!) θεατές που βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τους αγώνες προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου, στο 6ο τουρνουά που φέρει το όνομά του και διοργανώνει ο Παναθηναϊκός.

Η Παρτιζάν επικράτησε των Πράσινων με 75-64 και η Εφές της Μακάμπι με 89-66 στα δύο παιχνίδια που έγιναν στο Καλλιμάρμαρο (στο παρκέ που έφερε ο Παναθηναϊκός από το ΟΑΚΑ) το οποίο άνοιξε και πάλι τις πύλες του για μπάσκετ ύστερα από το 1982 και τον τελευταίο αγώνα που είχε γίνει εκεί, έναν ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Ηταν μια μαγική βραδιά (ο τεχνικός της Παρτιζάν Ζέλικο Ομπράντοβιτς τη χαρακτήρισε ιστορική) για όλους τους παρευρισκόμενους που έκανε αίσθηση σε όλο τον κόσμο, μέχρι και το ΝΒΑ όπου παίκτες όπως ο Αϊζάια Τόμας σχολίασαν τις εντυπωσιακές εικόνες.

«Επική βραδιά κάτω από τα αστέρια. Το να παίζεις μπάσκετ σε εξωτερικό χώρο σε γυρνάει πολλά χρόνια πίσω. 35.000+ κόσμος στο πρώτο στάδιο που έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες και χτίστηκε το 330 π.Χ. κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης. Το όνειρο κάθε μπασκετμπολίστα και είμαστε ακόμα στην προετοιμασία! Αξέχαστο» έγραψε εκστασιασμένος ο άσος της Παρτιζάν Μπράντον Ντέιβις, ενώ ο Σέιν Λάρκιν της Εφές σε βίντεο που τον δείχνει να προχωράει στην κατακόμβη του Παναθηναϊκού Σταδίου στον δρόμο προς τον στίβο, δηλώνει εκστασιασμένος.

Ο Εργκίν Αταμάν είδε τον Κώστα Αντετοκούνμπο να αποχωρεί με κάταγμα στον αντίχειρα του αριστερού του χεριού, κάτι που σημαίνει ότι θα λείψει τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες και τον Κώστα Σλούκα να μην παίζει στο δεύτερο μέρος λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο (θα υποβληθεί σε μαγνητική).

n Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 79-69 από την τουρκική Πετκίμσπορ στον τελικό του τρίτου προκριματικού τουρνουά του Basketball Champions League στην Αττάλεια και συνεχίζει στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Η Ντουμπάι BC επικράτησε με 86-84 του Ερυθρού Αστέρα στο παρθενικό της παιχνίδι στην Αδριατική Λίγκα.

Και η Μύκονος (95-59 τη Δάφνη Δαφνίου εκτός έδρας) έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του UNICEF Trophy.

Τέλος, στο 1 δισ. ευρώ κοστοστολογείται το μετοχικό πακέτο της EuroLeague, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», που αναφέρουν πως fund από τη Σαουδική Αραβία, την Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται στην κούρσα για την αγορά ενός ποσοστού μετοχών.