Μαθήματα Μαγειρικής στα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας: Ενσωματώνοντας Γλώσσα, Πολιτισμό και Παράδοση

Με μεγάλα χαμόγελα και ένα τραπέζι γεμάτο ελληνικές γεύσεις ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στο Ελληνικό Κέντρο, τα μαθήματα μαγειρικής που οργάνωσαν φέτος τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) για τα τμήματα Ενήλικων.

Σπανακόπιτα, γαλακτομπούρεκο, μουσακάς ήταν κάποια από τα φαγητά που μαγείρεψαν και στη συνέχεια μοιράστηκαν μεταξύ τους οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του κύκλου αυτού των μαθημάτων. Σε κλίμα ζεστό και οικογενειακό και με βιωματικό τρόπο, οι ενήλικες μαθητές δοκίμασαν τις δεξιότητές τους στην ελληνική μαγειρική και γεύτηκαν μερικά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα. Είχαν έτσι την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις γαστρονομικές τους γνώσεις για την ελληνική κουζίνα και την παραδοσιακή διατροφή, αλλά και να απολαύσουν την εμπειρία ενός τυπικού ελληνικού γεύματος, που έχει ως βασικά συστατικά την αγάπη και το μοίρασμα.

«Κατά κοινή ομολογία, οι μαθητές μας αισθάνονται ότι η εμπειρία αυτή τους συνδέει περισσότερο τόσο μεταξύ τους όσο και με την ελληνική κουλτούρα και παράδοση, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το ενδιαφέρον και η αγάπη τους για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ανθή Τζάνη, εκπαιδευτικός των σχολείων της ΕΚΜ και υπεύθυνη του προγράμματος.

Ο κύκλος αυτός μαθημάτων εντάσσεται σε μια ολιστική, βιωματική προσέγγιση της διδακτικής διαδικασίας και εκφράζει τη βασική αρχή των Σχολείων της ΕΚΜ για οργανική σύνδεση της γλώσσας με τον πολιτισμό και την παράδοση.

The post Μαθήματα Μαγειρικής στα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας: Ενσωματώνοντας Γλώσσα, Πολιτισμό και Παράδοση appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.