Μεγάλη πρόκληση για τον ΠΑΟΚ

Θα μετρήσει τις δυνάμεις του απόψε (22.00 – Cosmotesports 2) ο ΠΑΟΚ στην Τουρκία κόντρα στην ιδιαίτερα φορμαρισμένη Γαλατάσαραϊ, στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League.

«Σίγουρα αυτό το παιχνίδι μπορεί να συγκριθεί με τα playoffs. Εχουμε συνηθίσει τέτοιου είδους ατμόσφαιρα στα γήπεδα και μας αρέσει. Αναγνωρίζουμε το γεγονός πως η Γαλατάσαραϊ έχει κάνει καλό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά κι αυτοί αποκλείστηκαν από το Champions League όπως και εμείς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφαν Σβαμπ για τον δύσκολο αυτό αγώνα κόντρα σε μια ομάδα που μετράει 5 νίκες και μόλις 1 ήττα κόντρα σε ελληνικές ομάδες και μάλιστα έχει μόνο νίκες στην έδρα της. Και συμπλήρωσε ο παίκτης του ΠΑΟΚ: «Πρέπει να περάσουμε τα πρώτα λεπτά της πίεσής τους και του κόσμου τους. Φυσικά είναι καλό ότι θα έχουμε και τους δικούς μας οπαδούς. Οσο για τη League Phase είναι κάτι νέο, παίζεις με οκτώ διαφορετικές ομάδες, που είναι πολλές και πρέπει σε κάθε παιχνίδι να παίρνεις το μάξιμουμ». Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες του αν και θεωρεί πως τέτοια παιχνίδια είναι… εύκολα στο να βρουν κίνητρο. «Κάθε παιχνίδι έχει τη δυσκολία του, δεν έχει σημασία ο αντίπαλος. Ενα σημαντικό κομμάτι είναι το κίνητρο που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Αν αγωνίζεται κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία είναι πιο δύσκολο να πείσεις τον ποδοσφαιριστή να έχει κίνητρο. Αντίστοιχα, σε ένα παιχνίδι σαν αυτό είναι πιο εύκολο. Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να βρούμε σε αυτή τη διαδικασία είναι η πνευματική σε συνδυασμό με τη σωματική φρεσκάδα. Επίσης θα μετρήσει η αυτοπεποίθηση, η πίστη και η θέληση που θα έχει κάθε ποδοσφαιριστής για να παλέψει μέχρι το τέλος και να κερδίσει το παιχνίδι» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Γαλατάσαραϊ, Οκάν Μπουρούκ δεν έκρυψε ότι η ομάδα του έχει υψηλές βλέψεις γενικότερα: «Το Europa League είναι στόχος για εμάς. Ηταν πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε στο Champions League, αλλά δεν έγινε. Ομως είμαστε στο Europa League τώρα και έχουμε προσαρμοστεί σε αυτό. Ο νέος μας στόχος είναι να πετύχουμε σε αυτή τη νέα μορφή και θα προχωρήσουμε προς τα όνειρά μας».

Ολο το αποψινό πρόγραμμα στο Europa League:

n Μπόντο Γκλιμτ – Πόρτο (19.45),

n Αλκμααρ – Ελφσμποργκ (19.45),

n Αντερλεχτ – Φερεντσβάρος (22.00),

n Ντιναμό Κιέβου – Λάτσιο (22.00),

n Λουντογκόρετς – Σλάβια Πράγας (22.00),

n Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τβέντε (22.00),

n Μίντιλαντ – Χόφενχαϊμ (22.00),

n Νις – Ρεάλ Σοσιεδάδ (22.00),

n Γαλατάσαραϊ – ΠΑΟΚ (22.00).