«Μόνο μετά τις πιστολιές είδαμε την Αστυνομία»

Στον απόηχο των όσων πρωτοφανών συνέβησαν στον Σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού, όπου η μάχη της… κούρσας λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε έναν οδηγό, «ΤΑ ΝΕΑ» απευθύνθηκαν στον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) Θύμιο Λυμπερόπουλο, αναζητώντας περαιτέρω στοιχεία για το ανακάμπτον φαινόμενο της «μαφίας των ταξί» αλλά και για τυχόν πρωτοβουλίες του Συνδικάτου. Ο ίδιος, εντούτοις, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανεπάρκεια της Πολιτείας, καταγγέλλοντας: «Τα έχουμε αναδείξει αυτά τα περιστατικά και δυστυχώς δεν μας άκουγαν. Ούτε ο κ. Χρυσοχοΐδης δέχτηκε ποτέ να μας ακούσει ώστε να του δώσουμε στοιχεία για τη διαφθορά που υπάρχει. Μόνο τώρα που έπεσαν οι πιστολιές είδαμε να στέλνει την Αστυνομία».

Κατά τον ίδιο, η αδιαμφισβήτητη αδράνεια της Πολιτείας μαρτυρά ότι «οι πολιτικοί βάζουν άλλους στόχους από αυτούς που βάζει το συνδικαλιστικό κίνημα». «Θέλουν να μας απαξιώσουν και αφήνουν έτσι να έρπεται στην κοινή γνώμη μια εικόνα γενικής κακής συμπεριφοράς, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο για τις πολυεθνικές» λέει, τονίζοντας πως η ρίζα του φαινομένου φτάνει πίσω σε βάθος 30ετίας: «Υπήρχαν πάντα παραβάσεις αλλά παράλληλα από την κυβέρνηση κατήργησαν τους τροχονόμους – έστω το ένα ή τα δύο άτομα – που ήταν στην πιάτσα για να ελέγχονται όλοι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα, με υπερβολικά κόμιστρα, ξυλοδαρμούς κ.ο.κ. Είναι παλιό το θέμα, ναι, αλλά το κράτος έχει την ευθύνη του».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ καταγγέλλει την κωλυσιεργία στη θέσπιση πλαισίου για την επινοικίαση των ταξί και τις ευθύνες των ιδιοκτητών, ενώ κάνει λόγο για την ανάγκη κάθαρσης στον κλάδο. «Θα πρέπει να αφαιρείται από τους παραβατικούς η πινακίδα του αυτοκινήτου και να μπορεί να την πάρει μόνο εάν πληρώσει ένα πολύ τσουχτερό πρόστιμο. Μόνο αυτό πονάει τον κλέφτη, με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα» καταλήγει.