Ντιμπέιτ ΠΑΣΟΚ – Live: Ξεκίνησε η τηλεμαχία των έξι υποψήφιων προέδρων

Ξεκίνησε το ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εν όψει της εσωκομματικής μάχης της 6ης Οκτωβρίου.

Το ντιμπέιτ μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤNEWS, ενώ ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα θα είναι διαθέσιμη στο ERTNEWS1 μέσω του ERTFLIX. Tις ερωτήσεις στους υποψηφίους θα υποβάλουν οι δημοσιογράφοι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς.

Δείτε live το ντιμπέιτ:

Οι όροι της τηλεμαχίας

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης θα αναπτύξουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες που θα αφορούν συγκεκριμένα:

1. Οικονομία – Ανάπτυξη

2. Κοινωνικό κράτος – Νέα γενιά – Δημογραφικό

3. Εξωτερική πολιτική – Άμυνα – Ευρωπαϊκή Ένωση

4. Κράτος – Θεσμοί – Αυτοδιοίκηση

5. Κλιματική κρίση – Πολιτική προστασία – Ενεργειακή μετάβαση

6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90 δευτερόλεπτα.

Οι δύο δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 δευτερόλεπτα και κάθε απάντηση τα 30 δευτερόλεπτα.

Κάθε υποψήφιος και υποψήφια θα έχει τη δυνατότητα πέντε φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίου και υποψήφιας, χρονικής διάρκειας έως 90 δευτερολέπτων.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ραδιομέγαρο:

Ο Παύλος Γερουλάνος

Ο Χάρης Δούκας

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Η Νάντια Γιαννακοπούλου

Το επιτελείο της Άννας Διαμαντοπούλου

Το ραδιομέγαρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του

Ανδρουλάκης: Οι διαδικασίες εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα

Τελευταίος έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης που δήλωσε ότι οι μέχρι τώρα οι διαδικασίες εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό.

«Να ευχαριστήσω την ΕΡΤ για τη φιλοξενία. Πήραμε την πρωτοβουλία για αυτό το ντιμπέιτ και μάλιστα με κάποιους όρους πρωτοποριακούς για να υπάρξει ένας πιο ανοιχτός διάλογος και ευχόμαστε να τον ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Μέχρι τώρα οι διαδικασίες εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για όλο το πολιτικό σύστημα», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια τόνισε πως «βεβαίως σήμερα έχουμε μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Λίγο πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν, συνεχίζοντας το ράλι των προκλήσεων, μίλησε από το βήμα του ΟΗΕ για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά πρέπει πάνω από όλα να τελειώσουν οι αυταπάτες, συνεχιζόμενες αυταπάτες για ήρεμα νερά. Αλλά κάθε φορά τυχαίως, πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό, κάνει ακραίες προκλήσεις, όπως σήμερα, όπως και πριν από κάποιους μήνες με τη Μονή της Χώρας. Πρέπει λοιπόν να τελειώσουν οι αυταπάτες και να αποκτήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και εμείς αλλά και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Κατρίνης: Δεν ανοίγει και δεν ολοκληρώνεται με το σημερινό ντιμπέιτ ο ανοιχτός διάλογος

O υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, τόνισε πως «δεν ανοίγει και δεν ολοκληρώνεται με το σημερινό ντιμπέιτ ο ανοιχτός διάλογος».

«Ο ανοιχτός διάλογος στο ΠΑΣΟΚ για όλα δεν ανοίγει και δεν ολοκληρώνεται με το σημερινό ντιμπέιτ. Θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη λειτουργία μας ως κόμμα από εδώ και πέρα. Διάλογος για όλα, διάλογος στα όργανα, διάλογος στην κοινωνία και στους πολίτες. Άρα κόμμα ανοιχτών πρωτοβουλιών και όχι περίκλειστος κλειστός κομματικός μηχανισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Δούκας: Θα έχουμε ένα πολύ ζωντανό διάλογο και οι πολίτες να καταλάβουν τα βασικά προτάγματα

O Χάρης Δούκας κατέφθασε λίγο μετά τις 20:00, υπογραμμίζοντας πως «ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Δημόσια Τηλεόραση γιατί είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουμε αναλυτικά, να συζητήσουμε αναλυτικά για τις θέσεις και τις απόψεις μας. Ευχαριστούμε και όλους εσάς που καλύπτετε αυτή την κρίσιμη διαδικασία».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «είμαι πάρα πολύ χαρούμενος διότι είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πολύ ζωντανό διάλογο και οι πολίτες να καταλάβουν τα βασικά προτάγματα, τις διαφορές και θα μπορέσουν να συγκρίνουν και κυρίως να συμμετέχουν στις εκλογές στις 6 Οκτωβρίου. Είμαι χαρούμενος γιατί θα μπορέσουμε να έχουμε κι έναν απευθείας διάλογο με τους συνυποψήφιους. Ήταν κάτι το οποίο το ήθελα πάρα πολύ».

Ο Χάρης Δούκας

Γερουλάνος: Θα μας δοθεί η ευκαιρία να συγκριθούμε ο ένας με τον άλλον

Λίγο μετά τις 19:45 έφθασε στο ραδιομέγαρο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος.

Ενόψει του ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων, ο Παύλος Γερουλάνος, υποστήριξε ότι η τηλεμαχία είναι μια ευκαιρία να δείξει ο καθένας στον κόσμο τι πρεσβεύει.

«Είναι σημαντικό για αυτήν την διαδικασία να κάνουμε αυτή την τηλεμαχία, το ντιμπέιτ, διότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να συγκριθούμε ο ένας με τον άλλον και να δει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο καθένας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Παύλος Γερουλάνος

Γιαννακοπούλου: Είμαι σίγουρη ότι οι κάλπες της 6ης του Οκτώβρη θα κρύβουν εκπλήξεις

Eίμαι σίγουρη ότι οι κάλπες της 6ης του Οκτώβρη θα κρύβουν εκπλήξεις, τόνισε προσερχόμενη στο ραδιομέγαρο η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και βουλεύτρια Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου.

Παράλληλα είπε πως «μακάρι να μπορούσαν να είχαν γίνει και περισσότερα ντιμπέιτ», καθώς «τα βλέμματα των Ελλήνων πολιτών πέφτουν πάνω στο ΠΑΣΟΚ και έχουν απαίτηση».

Αναλυτικά η δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου:

«Νομίζω ότι θα είναι ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο και δημιουργικό ντιμπέιτ, πάνω στο οποίο θα μπορέσουμε όλοι οι υποψήφιοι να παρουσιάσουμε τις ιδέες μας, τις θέσεις μας και οι Έλληνες πολίτες που το παρακολουθούν να μπορέσουν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να πάρουν την απόφασή τους για το ποιος θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στις 6 του Οκτώβρη.

Μακάρι να μπορούσαν να είχαν γίνει και περισσότερα ντιμπέιτ. Αυτό ήταν η δική μου θέση. Όμως δεν πειράζει, προχωράμε έστω και με αυτό. Και αυτό που λέω είναι ότι από αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό μέσα στις συνθήκες όλης αυτής της πολιτικής ρευστότητας, η οποία υπάρχει με τη μεγάλη αποδοκιμασία, την ηχηρή αποδοκιμασία που υπάρχει στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και βεβαίως με την αποσύνθεση που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, τα βλέμματα των Ελλήνων πολιτών πέφτουν πάνω στο ΠΑΣΟΚ και έχουν απαίτηση.

Γι ‘ αυτό λοιπόν είναι τόσο σημαντικό το ποιος θα είναι, ποιος θα εκλεγεί και τι θα δώσει τη νέα ορμή, τη νέα αρχή μπορεί να δώσει στο ΠΑΣΟΚ, πιάνοντας ξανά το νήμα με την ελληνική κοινωνία και εκφράζοντας τις ανάγκες και τα συμφέροντά της.

Και ειλικρινά θέλω να καλέσω όλους τους προοδευτικούς πολίτες, όλους όσους ξανά κοιτούν προς το ΠΑΣΟΚ. Όλους όσους αισθάνονται πολιτικά άστεγοι και έχουν απαίτηση από αυτό το χώρο να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες της 6ης του Οκτώβρη, να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους, να σπάσουν τους μηχανισμούς.

Και ναι, είμαι σίγουρη ότι οι κάλπες της 6ης του Οκτώβρη θα κρύβουν εκπλήξεις.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου

Διαμαντοπούλου: Σήμερα θα ξεκινήσει μία μεγάλη και δημιουργική προσπάθεια

Πρώτη στο ραδιομέγαρο όπου θα διεξαχθεί η τηλεμαχία έφτασε η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

«Ευελπιστώ ότι σήμερα θα ξεκινήσει μία μεγάλη και δημιουργική προσπάθεια για να αλλάξουν τα δεδομένα στο πολιτικό σύστημα και να πετύχουμε το μεγάλο, σε πρώτη φάση, και το κυβερνών σε εθνικές εκλογές ΠΑΣΟΚ. Γίνεται; Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ναι γίνεται», επισήμανε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της.

Η Άννα Διαμαντοπούλου