Οι Μυτιληνιοί του Σίδνεϊ γιορτάζουν την Ημέρα της Σαρδέλλας αύριο

Η Μυτιληναϊκή Αδελφότητα Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας πρόκειται να φιλοξενήσει την ετήσια Ημέρα της Σαρδέλας σε μια μεγαλειώδη γιορτή για το ψάρι που είναι συνώνυμο του νησιού της Λέσβου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Mytilenian House στο Canterbury από τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας την περήφανη ετήσια παράδοση της αναγνώρισης της σαρδέλας (σαρδέλες) που ψαρεύονται στους περίφημους κόλπους της Γέρας και της Καλλονής.

Στην εκδήλωση το ψάρι που θα προσφέρεται θα μαγειρεύεται με τους τρεις πιο δημοφιλείς τρόπους (BBQ, τηγανητό και στο φούρνο) για να χαρίσει μια ολοκληρωμένη απόλαυση σε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ θα ετοιμαστούν και άλλα παραδοσιακά μεζεθάκια.

Παράλληλα με το φαγητό, στην εκδήλωση θα υπάρχει άφθονη διασκέδαση με ζωντανή μουσική από τους Ιωάννη Κεληγιάννη, Θανάση Πυλαρινό και Νίκο Φιλιππάτο.

Θα παρουσιαστεί επίσης χορευτική παράσταση από το συγκρότημα Sydney Greek Dancing School συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση του Σίδνεϊ ακολουθεί το πνεύμα παρόμοιων εορτασμών που γίνονται στη Λέσβο, με φεστιβάλ που διαρκούν μέρες προς τιμήν της σαρδέλας και που έχουν καλλιεργήσει έναν ισχυρό δεσμό με τη Λέσβο.

Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 0402207546, 0435604433 και 0401268888.

Καπνιστές σαρδέλες σε λάδι σερβιρισμένες σε λευκό κεραμικό πιάτο. Φωτογραφία: ΑΑΠ

The post Οι Μυτιληνιοί του Σίδνεϊ γιορτάζουν την Ημέρα της Σαρδέλλας αύριο appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.