Ο Πόποβιτς ανέλαβε την εθνική Αυστραλίας

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Τόνι Πόποβιτς, ο οποίος κατέκτησε το ασιατικό Champions League, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στην εθνική ομάδα της Αυστραλίας, αντικαθιστώντας τον Γκράχαμ Άρνολντ, που απολύθηκε λόγω των κακών αποτελεσμάτων των Socceroos στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Σε ηλικία 51 ετών, ο πρώην αμυντικός και αρχηγός της Κρίσταλ Πάλας (2001-2006), εργάστηκε το 2020 και για πέντε μήνες στον πάγκο της Ξάνθης. Την τελευταία τριετία δούλευε στην Μέλμπουρν Βίκτορι.

Τώρα θα έχει ως αποστολή να διορθώσει την κατάσταση στον Γ` όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2026, καθώς η Αυστραλία είναι 5η και προτελευταία μετά από δύο αγωνιστικές. Οι Socceroos έχασαν εντός έδρας (1-0) από το Μπαχρέιν αυτόν τον μήνα πριν την «λευκή» ισοπαλία (0-0) στην Ινδονησία.

Ο Πόποβιτς, κάτοχος του ασιατικού C1 με την Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς το 2014, ήταν «ο ιδανικός υποψήφιος» για να διαδεχθεί τον Γκράχαμ Άρνολντ, 61 ετών, ο οποίος κατείχε τη θέση από το 2018, δήλωσε ο επικεφαλής του αυστραλιανού ποδοσφαίρου, Τζέιμς Τζόνσον:

«Η διεθνής του εμπειρία, ιδιαίτερα στην ασιατική ήπειρο, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής ενισχύει περαιτέρω την ικανότητά του να καθοδηγήσει την Αυστραλία στην διεθνή σκηνή», πρόσθεσε.

«Είμαι αναμφίβολα πολύ υπερήφανος και έχω πλήρη επίγνωση του βάρους των ευθυνών», σχολίασε ο Πόποβιτς.

The post Ο Πόποβιτς ανέλαβε την εθνική Αυστραλίας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.