Παίκτες ομάδας κινδυνεύουν από σπάνια ασθένεια που προκλήθηκε μετά από προπόνηση

Πρόκειται για ένα σπάνιο μυϊκό τραυματισμό όπου οι μύες ενός ατόμου καταστρέφονται

Δώδεκα παίκτες της ομάδας λακρός του Πανεπιστημίου Tufts έχουν διαγνωστεί με έναν σπάνιο μυϊκό τραυματισμό μετά τη συμμετοχή τους σε μια εθελοντική, υπό επίβλεψη προπόνηση 45 λεπτών που πραγματοποίησε η ομάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου την Παρασκευή.

Πέντε από τους παίκτες που έχουν διαγνωστεί με ραβδομυόλυση παρέμειναν στο νοσοκομείο την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Πάτρικ Κόλινς, διευθυντή δημοσίων σχέσεων της σχολής.

Την προπόνηση της Δευτέρας ηγήθηκε ένας απόφοιτος του πανεπιστημίου που είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευση του Navy SEAL.

Η ραβδομυόλυση είναι ένας σπάνιος μυϊκός τραυματισμός όπου οι μύες ενός ατόμου καταστρέφονται, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Σύμφωνα με την nypost πρόκειται μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που μπορεί να συμβεί μετά από τραυματισμό ή υπερβολική άσκηση χωρίς ανάπαυση.

Τόσο ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των νοσηλευόμενων μπορεί να αλλάξει, ανέφερε ο Κόλινς.

12 Tufts lacrosse players diagnosed with potentially life-threatening condition after team workout https://t.co/wtgmNLWzwl pic.twitter.com/rdaqvEhYl8

— New York Post Sports (@nypostsports) September 21, 2024

«Οι σκέψεις μας είναι με τους παίκτες και τις οικογένειές τους και ελπίζουμε στη γρήγορη ανάρρωσή τους», δήλωσε ο Κόλινς σε γραπτή δήλωση.

«Εν τω μεταξύ, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της υπόλοιπης ομάδας και έχουμε αναβάλει όλες τις ομαδικές προπονήσεις μέχρι να αξιολογηθεί κάθε μέλος της ομάδας», πρόσθεσε.

Δεδομένης της σοβαρότητας των τραυματισμών, το σχολείο διόρισε έναν εξωτερικό, ανεξάρτητο ερευνητή, για να διεξαγάγει διεξοδική έρευνα το συντομότερο δυνατό, με στόχο να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υποστήριξη της ασφάλειας των μαθητών – αθλητών του σχολείου, είπε.

Το πανεπιστήμιο εξακολουθεί να ερευνά τις συνθήκες που οδήγησαν στους τραυματισμούς, συμπλήρωσε, και δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πηγή: newsbeast.gr