Παπαστεργιάδης: Πρέπει να γίνεται χρήση VAR σε ματς σαν αυτό μεταξύ της Ελλάς και της Macarthur

 

Μια πικρή γεύση έχει μείνει στο στόμα των ανθρώπων της Ελλάς μετά τον αποκλεισμό της προηγούμενης εβδομάδας από την Macarthur. O λόγος είναι, φυσικά, ο τρόπος με τον οποίον ήρθε αυτός ο αποκλεισμός – κατά πολλούς, άδικος.

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στα τελευταία λεπτά του ματς ήταν η αιτία της ήττας της ελληνοαυστραλιανής ομάδας. Μια διαιτητική απόφαση που εξαιτίας της ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των φίλων της South Melbourne.

Ήταν μια όμορφη βραδιά, γεμάτη πάθος για μπάλα και ελληνικό χρώμα. Δυστυχώς, όμως, χάλασε στα τελειώματά της.

Έξαλλοι ήταν με τον διαιτητή της αναμέτρησης οι φίλαθλοι της Ελλάς. Φωτογραφία: Κώστας Ντεβές

Στο γήπεδο παρευρέθηκαν πολλοί τοπικοί παράγοντες, πρώην ποδοσφαιριστές, διοικητικοί παράγοντες άλλων ομάδων και, φυσικά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και μέλος της διοίκησης της South Melbourne (Ελλάς), Βασίλη Παπαστεργιάδης.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη προκειμένου να του αποσπάσουμε μια δήλωση σχετικά με το μεγάλο ματς της περασμένης Κυριακής.

«Η South Melbourne έχει το δικαίωμα να θεωρεί ότι ο αποκλεισμός της από την Macarthur στα τελευταία λεπτά του ματς ήταν τουλάχιστον ατυχής. Πολλοί αθλητικοί σχολιαστές, προπονητές άλλων ομάδων και μέλη διοικήσεων συλλόγων έχουν επικοινωνήσει με την Ελλάς και έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους σχετικά με την απόφαση του διαιτητή. Πολλοί από αυτούς χαρακτήρισαν το πέναλτι υπερβολικά αυστηρό και κάπως… soft. Ένα πέναλτι που, ουσιαστικά, πήρε από την Ελλάς τις οποίες ελπίδες είχε για συμμετοχή στο Asia Championship και την εξασφάλιση σημαντικών εσόδων. Φυσικά, δεν υποστηρίζω ότι η South θα κέρδιζε οπωσδήποτε το Kύπελλο, αλλά σίγουρα χάσαμε την ευκαιρία να προσπαθήσουμε».

Τη στήριξη τους στην ανδρική ομάδα έδειξαν τα κορίτσια της South Melbourne.

Ο κ. Παπαστεργιάδης θεωρεί ότι τα φετινά ματς των ομάδων της NPL εναντίον αυτών της A- League έδειξαν ότι η διαφορά ομάδων μεταξύ των δύο Κατηγοριών είναι μηδαμινή.

«To ματς της South εναντίον της Macarthur, αλλά και αυτά της Heidelberg United και της Oakleigh Cannons, έδειξαν περίτρανα ότι η διαφορά ποιότητας και επιπέδου μεταξύ ομάδων της NPL και της A- League είναι ελάχιστη. Αυτό μας αναγκάζει να αναρωτηθούμε: τι ακριβώς κάνει η Football Victoria προκειμένου να φέρει πιο κοντά όλες τις Κατηγορίες του αυστραλιανού ποδοσφαίρου;

Με τις τελευταίες εμφανίσεις της εθνικής ομάδας να είναι στο επίκεντρο, θεωρώ ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για γενναίες αποφάσεις. Δεν μπορούμε να φρενάρουμε πια τη δημιουργία μιας Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας. Ο φίλαθλος κόσμος υπάρχει, το ταλέντο είναι εκεί. Η Ομοσπονδία πρέπει να θέσει ως προτεραιότητά της τη στήριξη της σε όλες τις Κατηγορίες και να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα κλαμπ, ανεξαρτήτως της Κατηγορίας που αγωνίζονται, να έχουν την προοπτική της ανόδου σε παραπάνω Κατηγορία. Οι σύλλογοι της A- League δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως προστατευόμενο είδος σε βάρος των υπόλοιπων 730 ομάδων που πήραν μέρος στο Κύπελλο Αυστραλίας την σεζόν 2024».

O κόσμος της Ελλάς γέμισε ασφυκτικά την κεντρική κερκίδα του Lakeside Stadium.
Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης θεωρεί ότι τα φετινά ματς των ομάδων της NPL εναντίον αυτών της A-League έδειξαν ότι η διαφορά επιπέδου μεταξύ ομάδων των δύο Κατηγοριών είναι μηδαμινή. Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές

The post Παπαστεργιάδης: Πρέπει να γίνεται χρήση VAR σε ματς σαν αυτό μεταξύ της Ελλάς και της Macarthur appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.