Πιθανές νέες κυρώσεις για τη βία στη Δυτική Όχθη λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Πιθανές νέες κυρώσεις για τη βία στη Δυτική Όχθη λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ – «Αν πρέπει να ενεργήσουμε, θα ενεργήσουμε και είμαι σε συζητήσεις με τους εταίρους της G7» – Εξέφρασε την ανησυχία του για τις  ενέργειες που πυροδοτούν περαιτέρω τις εντάσεις

Η Βρετανία θα εξακολουθήσει να μελετά πιθανές νέες κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη και θα ενεργήσει αν πρέπει, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντέιβιντι Λάμι, προσθέτοντας ότι ανησυχεί από τις ενέργειες που πυροδοτούν περαιτέρω τις εντάσεις.

Τουλάχιστον 7 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολικού συγκροτήματος

Η Βρετανία ανακοίνωσε κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων το Φεβρουάριο και το Μάιο φέτος για ακραίες ομάδες εποίκων, όπως ανέφερε, που διέπρατταν βία κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Ο κ. Λάμι, ο οποίος έγινε Υπουργός Εξωτερικών τον Ιούλιο μετά την εκλογική νίκη των Εργατικών, άφησε να νοηθεί ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει μια παρόμοια προσέγγιση και είπε ότι είναι πιθανές περαιτέρω κυρώσεις.

Πρόσθεσε ότι παρά τις γνήσιες ανησυχίες του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, «μας ανησυχεί πολύ η συμπεριφορά κλιμάκωσης, μας ανησυχεί πολύ η πυροδότηση εντάσεων».

«Είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Αν πρέπει να ενεργήσουμε, θα ενεργήσουμε και είμαι σε συζητήσεις με τους εταίρους της G7 ιδιαίτερα και τους Ευρωπαίους εταίρους πάνω σ’ αυτό το θέμα», είπε ο κ. Λάμι.

«Δεν ανακοινώνω περαιτέρω κυρώσεις σήμερα, αλλά το θέμα είναι υπό στενή αξιολόγηση και όπως θα ανέμενε κανείς, είμαι βαθιά, βαθιά ανήσυχος», ανέφερε.