Προς διαγραφή ο Σαλμάς από τη ΝΔ – Τον στέλνει στην Επιτροπής Δεοντολογίας ο Μητσοτάκης

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να τεθί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η παραπομπή του κ Μαριου Σαλμα αφορά το εξής άρθρο του Κανονισμού Λειτουργίας της ΚΟ:

«β) Η αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή».

«Ύποπτη» συμπεριφορά

Πηγές της ΝΔ σχολιάζουν ότι γενικά η κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη στη Νέα Δημοκρατία.

Αντιθέτως, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας.

Οι ίδιες πηγες αναφέρουν ότι, όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη.