Ροντινέι στο… κυνήγι του Ζιοβάνι

Εκείνον τον μύθο πως οι άνθρωποι στο Τατουί – την όμορφη «Music City» πλάι στο Σάο Πάολο – «δεν περπατούν αλλά… χορεύουν», τον επιβεβαίωσε με συνοπτικές διαδικασίες από το πρώτο του συμβόλαιο στο μεγάλο λιμάνι. Κάποιος που πρόλαβε ήδη να βάλει υποψηφιότητα ως ένας από τους καλύτερους ξένους μπακ όλων των εποχών στο μεγάλο λιμάνι. Να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο των ηρώων της κατάκτησης του Conference League. Να φορέσει το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού.  Ο ίδιος που από χθες άλλαξε πίστα και διεκδικεί κάτι απαγορευμένο: Να προσπεράσει και τον Ριβάλντο αλλά και τον Ζιοβάνι στο ιστορία «1-2» των Βραζιλιάνων σε φόντο ερυθρόλευκο. Φρόντισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ώστε ο – περί ου λόγος – Ροντινέι να αλλάξει πίστα.

Θα προλάβει τον μάγο;

Ακριβώς 76 (και 4 γκολ) οι συμμετοχές του από τον Γενάρη του 2023, όσες του Λεάντρο Σαλίνο με τον οποίο μοιράζονται το 9-10 της λίστας των Βραζιλιάνων που έγραψαν ιστορία στον Ολυμπιακό. Ολοκληρώνονταν το συμβόλαιό του το καλοκαίρι, άρα θα μπορούσε εύκολα να κάνει καμιά 30αριά συμμετοχές ακόμη και να σκαρφαλώσει ως το Νο2 προσπερνώντας τον μεγάλο Ριβάλντο (101 συμμ., 43 γκολ). Πλέον όμως θα παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι ως το καλοκαίρι του 2027. Εχει μια τριετία να πλησιάσει, να ισοφαρίσει, και να ξεπεράσει ακόμη τον «μάγο» Ζιοβάνι (208 συμμ., 97 γκολ). Πέρσι στην καταπληκτική σεζόν που κατέληξε στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας ο Ροντινέι έφτασε τις 50 συμμετοχές. Με το νέο καλεντάρι λοιπόν προφανώς και μπορεί όντως κάποια στιγμή να φτάσει ως εκεί που άλλος δεν… πίστεψε!

Ο 7ος στη σειρά

Σε ένα σύντομο rewind: Λίγες εβδομάδες πριν ο Ολυμπιακός είχε απορρίψει ασυζητητί την προσέγγιση/πρόταση της Μποταφόγκο για τον 32χρονο μπακ. Δεν ασχολήθηκε με το ενδεχόμενο του επαναπατρισμού του. Και τα υπόλοιπα τα ανέλαβε προσωπικά ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Μαρινάκης άμα τη άφιξη του – ατζέντη του Ρόντι – Ρικάρντο Σέιντ στην Ελλάδα.  Αυτή ήταν η έβδομη «ανανέωση» στο ρόστερ από την περασμένη άνοιξη. Στις μέρες αφθονίας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν «δέσει» τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, τον αρχισκόρερ Αγιούμπ Ελ Κααμπί, τους αρχηγούς Παναγιώτη Ρέτσο και Γιώργο Μασούρα, τον Ανδρέα Ντόη, πλέον και τον 32χρονο μπακ. Μια δουλειά που δεν είναι μόνο ότι εγγυάται το μέλλον, αλλά που δείχνει με έναν ακόμη τρόπο τη διαφοροποίηση στη λειτουργία.

Αλλη διαχείριση

Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε 11 δανεικούς και 10 που στο τέλος της σεζόν τελείωναν τα συμβόλαια – Πασχαλάκης, Μασούρας, Καμαρά, Φορτούνης, Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί, Τζολάκης, Ζοάο Καρβάλιο, Κίνι, Ιμπόρα. Ακόμη είχε 7 ξένους – για 5 θέσεις – και αρκετούς εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Φέτος η τακτοποίηση είναι υποδειγματική. Μόλις δύο δανεικοί και αυτή από την ομόσταυλη Φόρεστ, ένας που τελειώνει το συμβόλαιό του – Ντάνι Γκαρθία –, τρεις ξένοι για πέντε θέσεις, κανείς εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Δείγμα μιας δουλειάς που έγινε με βάση ένα ξεκάθαρο πλάνο. Διόλου εύκολη…

Η υπόθεση Ροντινέι ήταν η τελευταία ανοιχτή. Και ολοκληρώθηκε όπως έπρεπε. Για τους επόμενους μήνες το club σκέφτεται μόνο αποτελέσματα. Την επίτευξη των στόχων στη σεζόν των 100 χρόνων…

Με την ευκαιρία: Τελέστηκε χθες το μεσημέρι στον Ρέντη, παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός. Παρουσία με νόημα στην αφετηρία του ανήφορου (21/9 Αρης εκτός, 26/9 Λυών εκτός, 29/9 Ατρόμητος εντός, 3/10 Μπράγκα εντός, 6/10 Παναθηναϊκός εκτός) που καταλήγει στη δεύτερη διακοπή. «Πρέπει να αλλάξετε» είπε στους ποδοσφαιριστές την Κυριακή μετά τον Παναιτωλικό χτυπώντας το καμπανάκι. Χθες μίλησε κατ’ ιδίαν με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και στους ποδοσφαιριστές ευχήθηκε για τη σεζόν. Ηταν εκεί επίσης ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι Μιχάλης Κουντούρης, Κώστας Καραπαπάς, Γιάννης Βρέντζος, ο Τάκης Αγραφιώτης εκ μέρους της διοίκησης, ο πρόεδρος του «Γ. Καραϊσκάκης» Βασίλης Βασιλειάδης κ.λπ.

Νέα διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΑΕ

Και μιας και έφτασε η κουβέντα στο ερυθρόλευκο οργανόγραμμα: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την κ. Εύη Κουτσαυτάκη στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου» γνωστοποίησαν χθες βράδυ οι Ερυθρόλευκοι με κάθε επισημότητα προσθέτοντας στο δυναμικό τους ένα στέλεχος με σημαντικό βιογραφικό – μόλις πριν από μερικές εβδομάδες έκλεισε έναν κύκλο επτά χρόνων στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του ΣΚΑΪ. Τη θέση του διευθύνοντας συμβούλου διατηρούσε ο Τάκης Αγραφιώτης που παραμένει αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και εκπρόσωπος της ομάδας στην ΕΠΟ. Αντίστοιχα τη θέση του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ διατηρεί ο – αντιπρόεδρος – Κώστας Καραπαπάς.