Ρωσία: Οι κυρώσεις στο RT μέρος της προεκλογικής «ενημερωτικής εκστρατείας» των ΗΠΑ

«Φυσικά ετοιμάζεται…» απάντηση από τη Μόσχα – Προειδοποιώντας ότι θα είναι σκληρή και ότι θα κάνει «τους πάντες να ανατριχιάσουν»

Η Ρωσία δήλωσε την Πέμπτη ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στα κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσα RT αποτελούν μέρος μιας «ενημερωτικής εκστρατείας» ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, λέγοντας ότι εργάζεται για μια απάντηση.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για παρέμβαση στις εκλογές του 2024: Ο ρόλος της AI και η κινεζική επιρροή

Οι ΗΠΑ κατήγγειλαν την Τετάρτη δύο υπαλλήλους του RT και επέβαλε κυρώσεις στους κορυφαίους συντάκτες του, κατηγορώντας τους ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν τις επερχόμενες εκλογές.

Τα 10 άτομα και δύο οντότητες στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ περιελάμβαναν την αρχισυντάκτρια του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν, και την αναπληρώτριά της, Ελιζαβέτα Μπροντσκάγια.

«Πρόκειται για μια προφανή επιχείρηση, μια εκστρατεία ενημέρωσης… που προετοιμάστηκε από καιρό και που χρειάζεται πριν από το τελευταίο στάδιο του εκλογικού κύκλου», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Πρόσθεσε ότι «φυσικά, ετοιμάζεται (απάντηση)», προειδοποιώντας ότι θα είναι σκληρή και ότι θα κάνει «τους πάντες να ανατριχιάσουν».

Τα περισσότερα ΜΜΕ των ΗΠΑ μείωσαν ή απέσυραν το προσωπικό τους από τη Ρωσία μετά την έναρξη της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία, η οποία συνοδεύτηκε στο εσωτερικό με μαζική καταστολή των διαφωνούντων.

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν επίσης κατηγορίες σε δύο υπαλλήλους του RT με έδρα τη Ρωσία, κατηγορώντας τους ότι διοχέτευσαν 10 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία με έδρα το Τενεσί που χρησιμοποίησε την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να «δημιουργήσει και να διανείμει περιεχόμενο στο κοινό των ΗΠΑ με κρυφά μηνύματα της ρωσικής Κυβέρνησης».

Πηγή: ΚΥΠΕ