Σαν στο… σπίτι του

Ο Αρης νιώθει σαν… στο σπίτι του στην Τούμπα. Πέρυσι έμεινε αήττητος εκεί με μία ισοπαλία και μία νίκη, φέτος στην επίσκεψή του έφυγε νικητής, στο δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα. Με τον Μανού Γκαρθία να είναι ο σκόρερ, η ομάδα του Μάντζιου επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ, που γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Υστερα από ένα πρώτο εικοσάλεπτο περισσότερο αναγνωριστικό και νευρικό, παρά ποιοτικό, ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία του αγώνα και να ελέγχει τον ρυθμό. Και αυτός ο έλεγχος του ρυθμού έφερε και τις ευκαιρίες για την ομάδα του Λουτσέσκου, που έβλεπε τον Αρη να της δίνει χώρο και να ψάχνει τις κόντρα επιθέσεις. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 27′. Ο Τάισον μπήκε από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, με τον Τισουντάλι να πλασάρει αλλά την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Ο Αρης απάντησε οκτώ λεπτά μετά στις ευκαιρίες. Ο Ντιαμπί ελίχθηκε έξω από την περιοχή, δημιούργησε χώρο για τον εαυτό του, αλλά το σουτ που επιχείρησε το μπλόκαρε ο Κοτάρσκι στην αριστερή του γωνία.

Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία του Αρη στο πρώτο μέρος, ενός Αρη αρκετά παθητικού στο παιχνίδι του, που παραλίγο να πληρώσει αυτού του είδους την αντιμετώπιση στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 38′ ο ΠΑΟΚ μπήκε απειλητικά στην περιοχή από δεξιά, με τον Οτο να γυρίζει την μπάλα, ο Κωνσταντέλιας ήταν μόνος του μεταξύ του σημείου του πέναλτι και της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ. Την ίδια τύχη είχε το σουτ του ίδιου παίκτη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Ο Αρης αποφάσισε στο δεύτερο ημίχρονο να παίξει μερικά μέτρα πιο ψηλά στο γήπεδο, να πιέσει περισσότερο την μπάλα και να επιχειρήσει να γίνει κι εκείνος δημιουργικός σε σετ παιχνίδι και όχι να παίζει μόνο στους ανοιχτούς χώρους. Κι αφού ο Τάισον έχασε μια καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 53′, η ομάδα του Μάντζιου ήταν εκείνη που άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. Στο 57′ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην περιοχή από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Σίστο που εξ επαφής πλάσαρε, αλλά κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Εξι λεπτά αργότερα ο Μανού Γκαρθία όμως δεν λάθεψε. Και με μια μαγική ενέργεια έβαλε τον Αρη μπροστά στο σκορ και τελικά έμελλε να του δώσει και τη νίκη. Ο Ισπανός μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έβαλε υπέροχα στην πλάτη του τον Μπάμπα αφήνοντάς τον πίσω και με ένα σουτ με εξωτερικά φάλτσα νίκησε τον Κοτάρσκι για το 0-1. Ο Αρης με το προβάδισμα που πήρε προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό, έπαιξε σε πιο χαμηλά μέτρα και άφησε την μπάλα στον ΠΑΟΚ. Αλλά ήταν εξαιρετικά οργανωμένος αμυντικά, με αποτέλεσμα η όποια πίεση των γηπεδούχων να περιοριστεί σε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 84′, όταν έπειτα από κόρνερ ο Μπάμπα βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή με κενή εστία, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος και να χαρίζει μια μεγάλη νίκη στον Αρη.

«Δείξαμε ότι η νίκη επί του Ολυμπιακού δεν ήταν εξαίρεση. Αλλά ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Εχουμε παιδιά με εμπειρία, προσωπικότητα και ποιότητα και όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε και καλύτεροι. Πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να αποκτήσουμε ισορροπία», ανέφερε ο Ακης Μάντζιος. «Δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και δύο δοκάρια, αξίζαμε ένα γκολ», είπε μεταξύ άλλων ο Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (69′ Καμαρά), Μπακαγιόκο (76′ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (76′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (69′ Τσάλοφ).

Αρης: Κουέστα, Μοντόγια, Μπράμπετς, Βέλεθ (45′ Ρόουζ), Φρίντεκ, Σιφουέντες, Μόντσου, Σίστο (74′ Σαβέριο), Μανού Γκαρθία (81′ Νταρίντα), Ντιαντί (74′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (81′ Ζαμόρα).