Σκληρή πρεμιέρα

Δύσκολη βραδιά πέρασαν Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, στην πρεμιέρα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη μετα-γκαλάκτικο εποχή η ομάδα του Λουίς Ενρίκε χρειάστηκε μία γκάφα στο τελευταίο λεπτό του τερματοφύλακα της νεοφώτιστης στην Ευρώπη Τζιρόνα Πάουλο Κασανίγκα για να πάρει τους τρεις βαθμούς (1-0). Η ατάκα του ισπανού προπονητή «ήταν χειρότερο από τοκετό», αποκαλύπτει την αγωνία που έζησε. «Υπέφερα πολύ. Γενικώς ήμασταν ανώτεροι από την Τζιρόνα αλλά έδειξαν στιγμές κατά τις οποίες μας έκαναν να χάσουμε τον δρόμο μας και να μας ζαλίσουν». Μέχρι τη στιγμή του λάθους του που ήταν καθοριστικό για το παιχνίδι ο Κασανίγκα ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

Δύσκολη βραδιά είχε όμως και η Μάντσεστερ Σίτι. Για μόλις δεύτερη φορά σε 42 αγώνες στο Ετιχαντ, για το Τσάμπιονς Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα απέτυχε να σκοράρει με αντίπαλο την Ιντερ. Η προηγούμενη ήταν τον Μάρτιο του 2022 απέναντι στη Σπόρτινγκ. Το πλάνο του Σιμόνε Ιντσάγκι να εξουδετερώσει τον Ερλινγκ Χάαλαντ είχε απόλυτη επιτυχία. Ο Νορβηγός δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί που ξεκίνησε στην Πρέμιερ Λιγκ και να σημειώσει το 100ο του γκολ με τη φανέλα των Πολιτών, σπάζοντας ταυτόχρονα το ρεκόρ «ταχύτητας» του Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έχει σημειώσει έναν αιώνα τέρματα με τη Ρεάλ σε 105 ματς, ενώ ο Χάαλαντ είχε τη δυνατότητα να το πετύχει με τη Σίτι σε 104 παιχνίδια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάαλαντ υποαποδίδει σε σημαντικό παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γκουαρντιόλα ωστόσο έσπευσε να προσφέρει ασπίδα προστασίας, σηκώνοντας έξι δάκτυλα.  «Υπήρχαν έξι παίκτες γύρω του, έξι. Τρεις μπροστά του και τρεις πίσω του. Με αυτό τον τρόπο τον παίζουν σε κάθε παιχνίδι. Το κάνει δύσκολο για κάθε παίκτη».

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι ήταν ένας από τους παίκτες που έπαιξαν σκληρά τον Χάαλαντ. Μετά το ματς οι δύο παίκτες αντάλλαξαν κουβέντες και ο Ιταλός του ζήτησε τη φανέλα του. «Θες τη φανέλα μου που την τραβούσες σε όλο το παιχνίδι;» τον ρώτησε ο Χάαλαντ. Τότε ο Ατσέρμπι του είπε πως δεν θέλει μία αλλά δύο σχηματίζοντας τον αριθμό με τα δάκτυλά του για να του απαντήσει ο Χάαλαντ «άντε γ…».

Η «Τέλεγκραφ» στο μεταξύ έγραψε χθες πως η Σίτι κινδυνεύει με αποβολή απ’ όλες τις διοργανώσεις αν κριθεί ένοχη για τις 115 παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων. Η ακρόαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πρώτο θύμα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Σεργκέι Γιακόροβιτς, ο οποίος απολύθηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ δύο ημέρες μετά την ιστορική συντριβή με 9-2 από την Μπάγερν.