Στηρίζουν Λοϊζίδη οι δεσμοφύλακες ΙΣΟΤΗΤΑΣ – Εκφράζουν ανησυχία και μιλούν για απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης

Στηρίζουν Λοϊζίδη οι δεσμοφύλακες ΙΣΟΤΗΤΑΣ – Εκφράζουν ανησυχία και μιλούν για απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης – Ζητούν ανάκληση διαδικασίας

Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Εκφράζουν ανησυχία και μιλούν για απαράδεκτη απόπειρα φίμωσής του , λόγω της ακούραστης συνδικαλιστικής του δράσης.

Την ίδια ώρα καλούν την ηγεσία της Αστυνομίας να ανακαλέσει άμεσα αυτή την άδικη και παράνομη διαδικασία.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ως Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη μας προς τον Νίκο Λοϊζίδη, ενός εκ των δύο Αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας μας και Πρόεδρο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος.

Με βαθιά ανησυχία και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις πρόσφατες εξελίξεις και την απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης του Αντιπροέδρου Λοϊζίδη, λόγω της ακούραστης συνδικαλιστικής του δράσης. Ως εκλεγμένος εκπρόσωπος χιλιάδων αστυνομικών και ανώτατο στέλεχος της Συντεχνίας μας, ο Νίκος Λοϊζίδης έχει υπερασπιστεί με σθένος τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των μελών του Κλάδου του και όλων των εργαζομένων.

Η επικείμενη πειθαρχική δίωξη εναντίον του συνιστά κατάφωρη παραβίαση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και μια πρωτοφανή επίθεση στα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Τέτοιες αυταρχικές πρακτικές δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Εμείς, ως Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων, δηλώνουμε ότι στεκόμαστε ενωμένοι δίπλα στον Αντιπρόεδρο του ΔΣ και Πρόεδρο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο το αναφαίρετο δικαίωμα των συνδικαλιστών να εκφράζονται ελεύθερα και να αγωνίζονται ακούραστα για τα συμφέροντα των μελών τους.

Απευθύνουμε έκκληση στην ηγεσία της Αστυνομίας να ανακαλέσει άμεσα αυτή την άδικη και παράνομη διαδικασία εναντίον ενός εκ των ανώτατων εκπροσώπων της Συντεχνίας μας και χιλιάδων αστυνομικών. Παράλληλα, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν δυναμικά για την προάσπιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και των δημοκρατικών αρχών.

Ως σύσσωμο Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Αντιπροέδρου του ΔΣ και Προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος και να διασφαλίζουμε τα δικαιώματα όλων των μελών της Συντεχνίας μας. Ενωμένοι στον κοινό μας σκοπό, θα υπερασπιστούμε σθεναρά τις αρχές του συνδικαλισμού, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων
Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ»