Στον πυρετό του μεγάλου τελικού του φούτυ

Στον πυρετό του μεγάλου τελικού της AFL βρίσκεται πλέον, όχι μόνο η Μελβούρνη, αλλά και ολόκληρη η χώρα, ένας αγώνας που θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, στο επιβλητικό MCG της Μελβούρνης.

Ο αγώνας θα αρχίσει το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στις 2.30μμ.

Στον τελικό του 2024 θα κονταροχτυπηθούν για το βαρύτιμο τρόπαιο, οι Sydney Swans με τους Brisbane Lions, ένα ζευγάρι που προέκυψε μετά από μια εκπληκτική ανατροπή το προηγούμενο Σάββατο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για ρεβάνς (κατά κάποιο τρόπο) 125 ετών, καθώς η τελευταία φορά που οι Swans και οι Lions αντιμετώπισαν βρέθηκαν αντιμέτωποι σε τελικό ήταν αυτός του VFL (Victoria Football League) το 1899, όταν και οι δύο σύλλογοι είχαν την έδρα τους στη Βικτώρια ως South Melbourne και Fitzroy αντίστοιχα.

Αύριο Παρασκευή και από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι -δημόσια αργία πλέον εδώ και μερικά χρόνια, μετά από απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώριας- θα λάβει χώρα και η παρέλαση των ομάδων που θα αγωνιστούν στον τελικό (Toyota AFL Grand Final Parade).

Οι παίκτες της Brisbane Lions στην ανοιχτή στο κοινό προπόνηση στο Brighton Homes Arena του Μπρίσμπαν. Φωτογραφία: AAP/Jono Searle

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω παρέλαση αποτελεί εμβληματικό μέρος του αυστραλιανού αθλητικού τοπίου και επιστρέφει μεγαλύτερη και καλύτερη εφέτος. Με περισσότερες φιλικές προς τους φιλάθλους τοποθεσίες για να παρακολουθήσουν το κορυφαίο αυτό γεγονός, είναι ένα must-do κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του μεγάλου τελικού για όλους τους οπαδούς του αυστραλιανού ποδοσφαίρου.

Η εκκίνηση θα είναι από το Melbourne Park Oval, πηγαίνοντας κατευθείνα στην… καρδιά της αθλητικής Μελβούρνης στο Birrarung Marr, περνώντας από το παγκοσμίου φήμης MCG και τερματίζοντας στο AFL Footy Festival, η παρέλαση είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια που στον τελικό δεν θα συμμετέχει σύλλογος της Βικτώριας. Έτσι, επανήλθε σε συζήτηση, μέσω του Τύπου, η προαιώνια συζήτηση σχετικά με το εάν θα πρέπει να διεξάγεται ο τελικός κάθε χρόνο στο MCG. Ωστόσο, το MCG θα φιλοξενήσει και πάλι τον εφετινό τελικό, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι φίλαθλοι του Σίδνεϊ και του Μπρίσμπαν θα πρέπει να ταξιδέψουν μεταξύ των Πολιτειών για να τον παρακολουθήσουν.

The post Στον πυρετό του μεγάλου τελικού του φούτυ appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.