Συμβόλαιο €1.3 εκ. για έργα ανάπλασης στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

Συμβόλαιο €1.3 εκ. για έργα ανάπλασης στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου – Τι αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας

Συμβόλαιο για το έργο «Μελέτη και Επίβλεψη της Ανάπτυξης του Αστικού Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου» υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Διαδημοτική Αναπτυξιακών έργων Λευκωσίας Λτδ» (ΔΑΕΛ), Χαράλαμπος Προύντζος, και ο Σαβέριος Βραχίμης εκ μέρους του Αναδόχου AF MODINOS AND SA VRAHIMIS ARCH ENG. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης που υπογράφηκε ανέρχεται στο €1.356.000 συν ΦΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, η μελέτη του έργου θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου 2024. Η υλοποίηση της κατασκευής θα γίνει σε 16 περιοχές δράσης, που βρίσκονται σε όλο το μήκος του Πεδιαίου, και θα εκτελεστούν σε φάσεις. Η κατασκευή της Φάσης Α’ αναμένεται να διαρκέσει 43 μήνες και η Φάση Β’ εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2028-2034.

«Το έργο της ανάπλασης του Πεδιαίου θα αποτελέσει τον ‘πράσινο’ άξονα πάνω στον οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη των εμπλεκόμενων Δήμων Λευκωσίας, Στροβόλου και Λακατάμειας και θα αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ, από την Κυπριακή Δημοκρατία και από τους Δήμους Λευκωσίας, Στροβόλου, Λακατάμειας.