Τελευταία τεστ στην Τουρκία

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για μια νέα (τελευταία) σειρά φιλικών αγώνων στην Τουρκία (απόψε με τη Γαλατάσαραϊ και αύριο με την Εφές) ο Μάικ Τζέιμς σε συζήτηση που είχε στο Διαδίκτυο με έναν ακόλουθό του, διαφώνησε ότι η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

«Δεν είναι η Ρεάλ. Αυτή τη στιγμή είναι ο Παναθηναϊκός» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Εργκίν Αταμάν, που είναι έτσι και αλλιώς από τους πιο αισιόδοξους προπονητές, δεν στέκεται όμως σε αυτά καθώς τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση να είναι η ομάδα του έτοιμη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας την άλλη εβδομάδα στο Βερολίνο όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης θα ταξιδέψουν και με τους οπαδούς τους, καθώς αρχίζει το πρόγραμμα για τα ταξίδια με την ομάδα.

Στο αποψινό φιλικό ο κόουτς Αταμάν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κώστα Αντετοκούνμπο, του Κώστα Σλούκα και του Λορέντζο Μπράουν με τον πρώτο να χάνει σίγουρα και τα παιχνίδια του Σούπερ Καπ το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο και 2 – 3 παιχνίδια της Ευρωλίγκας.

Προβληματισμός για Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός, εξάλλου, επέστρεψε από την Ιταλία όπου επικράτησε της Τραπάνι στο ένα (τελικά) φιλικό που έδωσε και αν οι 95 πόντοι στην επίθεση είναι ένα δείγμα της πολυφωνίας που έχει σε αυτό τον τομέα η άμυνα, οι 90 πόντοι παθητικό, προβληματίζουν.

«Μας λείπουν οι δύο ψηλοί μας, ο Μουσταφά Φαλ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Μιλουτίνοφ είναι δυνατός στην επίθεσή μας, ο Φαλ στην άμυνά μας. Επίσης, ο Μακ Κίσικ και ο Εβανς είναι εκτός. Είχαμε πολλούς παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμό και άλλους που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Οπως είπα, είναι σημαντικό να βρούμε τον τρόπο να είμαστε στην ίδια σελίδα. Είναι δεδομένο ότι έχουμε επιθετικό ταλέντο, σήμερα πετύχαμε 95 πόντους, αλλά πιστεύω ότι η άμυνα δίνει τίτλους και επιτυχίες. Πρέπει να βελτιωθούμε» επεσήμανε ο κόουτς Μπαρτζώκας που μάλιστα χειροκροτήθηκε στο φινάλε των δηλώσεών του από τους ιταλούς δημοσιογράφους.

Ο έλληνας τεχνικός πάντως ήθελε ένα τέτοιο παιχνίδι.

«Ηταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Ηταν το τελευταίο φιλικό πριν από την έναρξη των επίσημων αγώνων μας, αρχής γενομένης από το Super Cup. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που έπαιξε με ένταση στην άμυνα.

Ηταν σημαντικό να ματσάρουμε το κίνητρο, την ενέργεια και τη διάθεση που έδειξαν στην άμυνα. Από αυτή την προοπτική δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους, μολονότι έβαλαν κάποια δύσκολα καλάθια. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

n Τέλος, παρουσία ολυμπιονικών (Απόστολος Χρήστου) και παραολυμπιονικών (Νάσος Γκαβέλας) που έλαμψαν στο Παρίσι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο διεθνές τουρνουά 3×3 Basketball FIBA Endorsed 2024, το οποίο διοργάνωσε στο πλακόστρωτο της πλατείας της Βάρκιζας ο Δήμος  Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την Greece3x3. Τα παιδιά εκτός από το ότι ευχαριστήθηκαν το μπάσκετ είχαν την ευκαιρία να δουν κορυφαίους αθλητές και θρύλους του παρελθόντος, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης.