Το θρίλερ του Ετιχαντ

Μερικά δευτερόλεπτα μακριά από το θαύμα έφτασε η Αρσεναλ αλλά τελικά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 από τη Μάντσεστερ Σίτι με γκολ που δέχτηκε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ντέρμπι του Ετιχαντ είχε τα πάντα. Γκολ, ένταση, αποβολή, σοβαρό τραυματισμό και πολύ δράμα.

Η Σίτι προηγήθηκε στο 9′ με τον Χάαλαντ που πέτυχε το 100ο του γκολ με τη γαλάζια φανέλα σε 105 αγώνες (ισοφάρισε το ρεκόρ του Ρονάλντο με τη Ρεάλ) αλλά οι Κανονιέρηδες κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή με τους Καλαφιόρι (22′) και Γκάμπριελ (45+1′) εκμεταλλευόμενοι και την αποχώρηση του Ρόδρι με τραυματισμό. Μετά το δεύτερο γκολ αποβλήθηκε για καθυστέρηση ο Τροσάρ (είναι ο 7ος παίκτης της Αρσεναλ που αποβάλει ο διαιτητής Μάικλ Ολιβερ), με αποτέλεσμα η λονδρέζικη ομάδα να παίξει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες.

Η Σίτι άσκησε ασφυκτική πίεση, με την Αρσεναλ να αντιπαραθέτει πάθος, τακτική και πολλές καθυστερήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο μισάωρο της επανάληψης οι Κανονιέρηδες αντάλλαξαν μόλις 15 πάσες έναντι 208 των Πολιτών, σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η κατοχή της μπάλας έφτασε μόλις το 12,5% και σε όλο το ματς 22%, το δεύτερο χαμηλότερό τους την τελευταία 20ετία. Επίσης ο Τίμπερ (έξι προσπάθειες) και ο Χάβερτς (πέντε) δεν ολοκλήρωσαν ούτε μία πάσα.

Τελικά ο Στόουνς ήταν αυτός που έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα στο 90+8” για να ακολουθήσει μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών.

Στις δηλώσεις του ο Μικέλ Αρτέτα τόνισε πως ήταν ένα θαύμα που κατάφερε να προηγηθεί για τόσο μεγάλο διάστημα η Αρσεναλ με δέκα παίκτες, ενώ για τις αποφάσεις του διαιτητή είπε πως δεν αξίζουν σχολιασμό.

Η Σίτι παραμένει αήττητη στο γήπεδό της από τις 12 Νοεμβρίου 2022 και από την Αρσεναλ από το 2015.

Από κοντά Λίβερπουλ, Αστον Βίλα

Οι πρωταθλητές παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά νιώθουν πλέον την ανάσα της Λίβερπουλ και της Αστον Βίλα που βρίσκονται έναν βαθμό πίσω τους.

Οι Κόκκινοι επικράτησαν της Μπόρνμουθ με 3-0 με δύο γκολ του Λουίς Ντίαζ με τον οποίον βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Οι Βίλανς νίκησαν με 3-1 τη Γουλβς με τον Τζον Ντουράν να σημειώνει ένα ακόμα γκολ προερχόμενος από τον πάγκο.

Σίτι, Αρσεναλ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Μπράιτον παραμένουν αήττητες ύστερα από πέντε αγωνιστικές. Οι δύο τελευταίες ήρθαν χθες ισόπαλες 2-2 σε ένα χορταστικό παιχνίδι, που στιγματίστηκε από την αποβολή του Γκιμπς Γουάιτ στο 83΄(έχει πολλά παράπονα η Φόρεστ) και στη συνέχεια των προπονητών των δύο ομάδων.

Η Φόρεστ παρέμεινε αήττητη για πέμπτο αγώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί της μετά τους 12 αγώνες που είχε μεταξύ Φεβρουαρίου και Οκτωβρίου 1995.

Ενα επίσης στοιχείο του πρωταθλήματος είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας έξι ομάδες (Λέστερ, Κρίσταλ Πάλας, Ιπσουιτς, Σαουθάμπτον, Εβερτον, Γουλβς) δεν έχουν πετύχει ακόμα νίκη.