Το Ιράν ζητεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Καλεί το όργανο του ΟΗΕ να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα

Το Ιράν ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Βηρυτού, σύμφωνα με επιστολή προς το ΣΑ, η οποία κοινοποιήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ – Πιθανή μια χερσαία επίθεση, λένε οι ΗΠΑ

Στην επιστολή αυτή, ο Ιρανός Πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας «να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να αποτρέψει να οδηγηθεί η περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο».

Δώδεκα φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Δώδεκα φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στην ανατολική Συρία, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι είναι νεκρός ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα

 Χαμενεΐ για δολοφονία Νασράλα: Το Ισραήλ να γνωρίζει πως δεν μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Χεζμπολάχ

Ποιος είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «12 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές άγνωστης προέλευσης» στην πόλη Ντέιρ Εζόρ και τα ανατολικά περίχωρά της, καθώς και στην περιοχή Μπουκαμάλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Επισημαίνεται ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο, αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε πέντε πλήγματα κοντά στο αεροδρόμιο του Ντέιρ Εζόρ.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη Συρία από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική του χώρα, πριν από 13 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει κατά περίπτωση τα πλήγματα στη Συρία, αλλά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν – το οποίο υποστηρίζει την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ – να ενισχύσει την παρουσία του στη χώρα.

Τις τελευταίες ώρες η ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής έχει κλιμακωθεί, μετά την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Βηρυτού.

Πηγή: ΚΥΠΕ