Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στην Καμπέρα!

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κλαμπ της Καμπέρας, παρουσιάζουν ένα τριήμερο προβολών Ελληνικών Ταινιών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας.

Μετά από απουσία τριών ετών η Ελληνική Κοινότητα της Καμπέρας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα τριήμερο προβολών με τις σημαντικότερες ελληνικές ταινίες που περιλαμβάνει το 29ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

Την αυλαία θα ανοίξει η ξεκαρδιστική κωμωδία «Άκου Ποιος Μιλάει» του Θοδωρή Νιάρχου, με την βραδιά έναρξης να έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, στον κινηματογράφο Palace Electric.

Τις προβολές θα συνεχίσει η πολυβραβευμένη ταινία «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα, το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, ενώ η αυλαία θα κλείσει με την ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Αν».

«Το Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κλαμπ της Καμπέρας, προβάλλουν μερικές από τις καλύτερες διαθέσιμες ελληνικές ταινίες στον κόσμο, προσφέροντας μια τεράστια πολιτιστική και καλλιτεχνική εμπειρία στο κοινό του. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές και προσβλέπουμε σε μια συνεχή συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ για πολλά χρόνια ακόμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κλαμπ Καμπέρας κ. Ανδρέας Σάτσιας.

«Στόχος του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ είναι να προωθεί και να στηρίζει τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από πρωτοβουλίες και εκτός των ορίων της Νέας Νότιας Ουαλίας» τονίζει η πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ και του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Σίδνεϊ, κα Νία Καρτέρη, «και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που φέτος καταφέραμε μέσα από μια τόσο σημαντική συνεργασία με το Ελληνικό Κλαμπ να φέρουμε τον Ελληνικό Κινηματογράφο στην Ελληνική Κοινότητα της Καμπέρας».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας, κ. Χάρης Δανάλης, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Οργανισμών στην Αυστραλία, λέγοντας: «Σε μια εποχή που οι Κοινότητές μας αλλάζουν, μεγαλώνουν και κατ’ επέκταση συρρικνώνονται, είναι πολύ σημαντικό να ενώνουμε δυνάμεις για να ενδυναμώνουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα μέσα από σημαντικές και ουσιαστικές εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου».

Εκδήλωση: Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Καμπέρας

Ημερομηνία: 25 – 27 Οκτωβρίου 2024

Τοποθεσία: Κινηματογράφος Palace Electric Cinemas, 2 Phillip Law St, Canberra ACT

Εισιτήρια: www.greekfilmfestival.com.au/canberra

The post Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στην Καμπέρα! appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.