Φθινοπώριασε για τα καλά… Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και ανέμους

Κίτρινη προειδοποίηση ΕΜΜΑ για καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι και την Τρίτη – Η πρόγνωση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται για το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει προειδοποίηση ΕΜΜΑ για καταιγίδες, για αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με την κίτρινη προειδοποίηση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά, το εσωτερικό, τα ανατολικά και τα βόρεια. Σε καταιγίδες αναμένεται να πέσει χαλάζι ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός από απόψε μέχρι και την Τρίτη

Ασθενής χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται κυρίως από αύριο.

Απόψε, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα παρατηρούνται αυξημένες τοπικές νεφώσεις. Στα βόρεια παράλια ωστόσο και αργότερα ενδέχομένως και σε περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ τις πρωινές ώρες πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στις παράλιες περιοχές. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια, ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο, οι άνεμοι είναι δυνατό να ενισχύονται και να μεταβάλλονται. Η θάλασσα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα νότια και τα ανατολικά, το πρωί θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ στις παράλιες περιοχές αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Στα βόρεια παράλια και ενδεχομένως αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού, δεν αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ενώ θα εξασθενούν αργά το απόγευμα και μετά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυριως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.