Χάος στη Ρόμα, αποχαιρέτησε η Σουλούκου

Κολοσσαίο στην εποχή των αιμοδιψών αυτοκρατόρων της θύμιζε τις τελευταίες ημέρες η Ρώμη, με τα άγρια θηρία στην αρένα της να κατασπαράζουν τελικά τη Λίνα Σουλούκου.

Η ελληνίδα CEO της Ρόμα αναγκάστηκε χθες σε παραίτηση μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχτηκε από τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι τη θεώρησαν υπεύθυνη για την απόλυση του Ντανιέλε ντε Ρόσι από την τεχνική ηγεσία.

Στην ανακοίνωσή του το ιταλικό κλαμπ ανέφερε: «Ευχαριστούμε τη Λίνα για την αφοσίωσή της σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για το κλαμπ και της ευχόμαστε το καλύτερο για τις μελλοντικές επαγγελματικές της προκλήσεις».

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της απομάκρυνσης του Ντε Ρόσι, η Σουλούκου έγινε αποδέκτρια ακραίων επιθέσεων, απειλών και προσβολών, με μηνύματα στα social media, έξω από το προπονητικό κέντρο αλλά και στους τοίχους της Αιώνιας Πόλης. Αποτέλεσμα η αστυνομία να της προσφέρει προστασία, όπως και στα δύο παιδιά της ηλικίας τριών και οκτώ ετών.

Την αλληλεγγύη της προς τη Λίνα Σουλούκου εξέφρασε η πρώην πρόεδρος της Ρόμα, Ροζέλα Σένσι, η οποία επίσης αναγκάστηκε στο παρελθόν να κυκλοφορεί με αστυνομική συνοδεία.

«Η διαμαρτυρία είναι νόμιμη, όπως και οι επικρίσεις και οι διαφωνίες. Η βία, η οποία δεν ανήκει στους υπέροχους οπαδούς μας, αλλά μόνο σε μερικά χαλασμένα μήλα, δεν είναι ποτέ νόμιμη. Ξέρω καλά αυτή την αίσθηση του φόβου, θυμάμαι τις πέτρες που πετάχτηκαν προς το σπίτι μου με την κόρη μου που ήταν μόλις 25 ημερών. Ζούσα υπό συνοδεία και δεν επιθυμώ να υποφέρει κανείς από αυτό το αίσθημα απογοήτευσης. Για τον λόγο αυτό, εκφράζω την αμέριστη αλληλεγγύη μου στη Λίνα Σουλούκου».

Εξαλλοι οι τιφόζι

Στο χθεσινό παιχνίδι της Ρόμα με την Ουντινέζε οι φανατικοί της Curva Sud εισήλθαν στο Ολίμπικο με μισή ώρα καθυστέρηση, ενώ οι υπόλοιποι αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες της ομάδας τους. Οι τιφόζι είναι έξαλλοι και με τους ιδιοκτήτες του κλαμπ, τον Νταν και τον Ράιαν Φρίντκιν, που επέστρεψαν στις ΗΠΑ αποφεύγοντας να παραστούν στο ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά ύστερα από 58 αγώνες το στάδιο δεν ήταν sold out. Το μόνο ευχάριστο για τους φίλους της Ρόμα μέσα στο χάος είναι η πρώτη φετινή νίκη της ομάδας τους επί της Ουντινέζε με 3-0.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ