Χειροπέδες σε διαρρήκτη που εντοπίστηκε με τα κλοπιμαία στην πλάτη

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 39χρονος διαρρήκτης που εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο στο κέντρο της Αθήνας να κινείται πεζός με πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών που όπως διαπιστώθηκε τα είχε κλέψει νωρίτερα στην Αργυρούπολη.

Συγκεκριμένα ο 39χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρωινές ώρες της Παρασκευής (20-9-2024), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στον Άγιο Παντελεήμονα κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 39χρονο να κινείται πεζός στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Κλειδιά πασπαρτού

Κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και 14 πασπαρτού κλειδιά οικίας και οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Εκεί κατόπιν προανάκρισης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως τα ανωτέρω αντικείμενα είχαν αφαιρεθεί λίγες ώρες πριν από οικία στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Σε έρευνα εντός της οικίας του βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων ενώ μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-6- φορητοί υπολογιστές, -5- διαβατήρια, -3- tablet, -3- κινητά τηλέφωνα, -6- ρολόγια, -46- κλειδιά, εργαλεία για την κατασκευή κλειδιών, -2- φωτογραφικές μηχανές, ηλεκτρική κιθάρα, -13- κολόνιες, -17- ζευγάρια γυαλιά και παιχνιδομηχανή με -6- χειριστήρια.

Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στο νόμιμο ιδιοκτήτη ενώ εξιχνιάστηκαν επιπλέον -2- περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Καλλιθέα και Κυψέλη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των ιδιοκτήτων και των υπολοίπων αφαιρεθέντων συνεχίζεται.