6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ήττα του Παναθηναϊκού από την Παρτιζάν σε μία ιστορική βραδιά

Δίπλα στους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους του Καλλιμάρμαρου προστέθηκαν τα επτά αστέρια του Παναθηναϊκού και οι περίπου 40.000 φίλαθλοι που κατέκλυσαν το στάδιο, έγιναν μέρος της «πράσινης» Ιστορίας. Κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό και με φόντο την Ακρόπολη, έπεσε η αυλαία του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», στη μνήμη του εμβληματικού παράγοντα του συλλόγου, με την ΚΑΕ να τοποθετεί σε περίοπτη θέση ένα κάδρο με την εικόνα του, συνοδευόμενη από ένα κασκόλ με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και μία λευκή ανθοδέσμη. Ωστόσο, ο γιος του και συνεχιστής της «πράσινης αυτοκρατορίας», Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δεν παρέστη, λόγω της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Στο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και μέρος της αθλητικής και Ολυμπιακής ιστορίας της Ελλάδας, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, από την οποία ηττήθηκε με 75-64. Ωστόσο, το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η βραδιά αποτέλεσε μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους, μιας και ήταν η πρώτη φορά μετά το 1968 και την αλησμόνητη βραδιά της ΑΕΚ (είχε νικήσει στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης τη Σλάβια Πράγας ενώπιον 80.000 θεατών), που το Καλλιμάρμαρο φιλοξένησε διεθνή αγώνα μπάσκετ.

Στη μοναδική εμπειρία που έζησαν απόψε στο Καλλιμάρμαρο και στην ασύλληπτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, στάθηκαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Ματίας Λεσόρ σε δηλώσεις τους μετά την ήττα από την Παρτιζάν στην αυλαία του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

«Ήταν μια ασύλληπτη ατμόσφαιρα, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο τον κόσμο που ήρθε και δημιούργησε αυτή την πανέμορφη εικόνα», είπε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες. Είμαι περήφανος για τον Παναθηναϊκό, για τον οργανισμό, για αυτά που πετύχαμε πέρυσι. Αυτά, βέβαια, ανήκουν στο παρελθόν. Η χαρά μας είναι ιδιαίτερη επειδή όλο αυτό έγινε προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ξέρουμε τι σημαίνει για όλο τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο για το μπάσκετ».

Ο τεχνικός της Παρτιζάν, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μίλησε μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, στο φινάλε του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που φιλοξενήθηκε στο Καλλιμάρμαρο, επαναλαμβάνοντας ότι πέρασε τα 15 καλύτερα χρόνια της ζωής του με το «τριφύλλι» και τονίζοντας ότι «εδώ είναι το σπίτι μου». Παράλληλα, ο δημιουργός της «πράσινης δυναστείας» στην Ευρώπη ευχαρίστησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το event που διοργάνωσε

The post 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ήττα του Παναθηναϊκού από την Παρτιζάν σε μία ιστορική βραδιά appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.