Australia Cup: Να ευχηθούμε μια θέση στον ήλιο για την Ελλάς!

Κάποιοι αγώνες είναι σημαντικοί, άλλοι, αναλόγως το αποτέλεσμά τους, μπορούν να αλλάξουν την πορεία μιας ολόκληρης σεζόν.

Υπάρχουν όμως αγώνες που μένουν στην καρδιά και το μυαλό των φιλάθλων για πάντα, αποκτώντας ένα ειδικό βάρος εσαεί.

Τέτοιο είναι και το ματς της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου 2024, στις 6.00μμ. μεταξύ της South Melbourne Ελλάς και της Macarthur FC.

Ο νικητής του ημιτελικού θα εξασφαλίσει την παρουσία του στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αυστραλίας (Australia Cup) όπου και θα συναντήσει έναν εκ των Melbourne Victory και Adelaide United.

Φυσικά, και η Ελλάς είναι το αουτσάιντερ του ζευγαριού, αφού τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια ολόκληρη Κατηγορία.

Οι ποδοσφαιριστές της Macarthur -η οποία ήταν η νικήτρια του θεσμού το 2022- είναι 100% επαγγελματίες, δεν κάνουν άλλες δουλειές και προπονούνται κάθε μέρα παρέα. Ζουν και αναπνέουν για την μπάλα. Έχουν παραστάσεις και εμπειρίες που πολλά από τα παιδιά της Ελλάς δεν έχουν.

Το ποδόσφαιρο όμως το αγαπάμε, διότι κανείς δεν μπορεί ποτέ να ξεγράψει μια ομάδα. Σε ενενήντα λεπτά, μέσα στις τέσσερις γραμμές και με έντεκα ποδοσφαιριστές εναντίον έντεκα, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Το Σάββατο (21/09), στις 7.30μμ., στον άλλο ημιτελικό, κονταροχτυπιούνται δύο πρωτοκλασσάτες ομάδες της A-League, οι Melbourne Victory και Adelaide United στο εμβηματικό AAMI Park.

Για την ιστορία, η Adelaide United έχει κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο (2014, 2018 και 2019) και η Melbourne Victory δύο (2015 και 2021).

The post Australia Cup: Να ευχηθούμε μια θέση στον ήλιο για την Ελλάς! appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.