Eλπίζει σε συνάντηση με Τραμπ την άλλη βδομάδα ο Ζελένσκι

Θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι ελπίζει να συναντήσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την Προεδρία Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι θα συμμετάσχει στις συνόδους του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και σχεδιάζει επίσης να συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, σε χωριστές συναντήσεις στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Ουκρανός ηγέτης είπε ότι ελπίζει επίσης να συναντήσει τον Τραμπ.

«Πιθανότατα θα έχουμε μια συνάντηση, νομίζω, στις 26-27 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Ζελένσκι στα ΜΜΕ, αργά την Παρασκευή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία του πολέμου, ο Ζελένσκι επιδιώκει να ενισχύσει την Ουκρανία με περισσότερα όπλα και στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον βασικό σύμμαχο του Κιέβου.

Αναμένεται να πιέσει την Ουάσιγκτον να άρει τους περιορισμούς στις επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ