Super League 1: Ο ΠΑΟΚ μόνος στην κορυφή μετά τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού

Νέα δεδομένα προέκυψαν στην κορυφή της Super League 1 με την ολοκλήρωση των τριών πρώτων αγώνων της 5ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ αφού ζορίστηκε στην αρχή, τελικά πέρασε με άνεση από το Βόλο και πήρε το… δώρο από τον συμπολίτη Άρη που νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη αφήνοντας προσωρινά τους ασπρόμαυρους στην πρώτη θέση (η ΑΕΚ παίζει Κυριακή και μπορεί να φτάσει τους Θεσσαλονικείς).

Οι πρωταθλητές επικράτησαν με 4-1 στην έδρα του Βόλου, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League 1 – O Άρης κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό και τον έριξε από την κορυφή .

Νίκη του Άρη

Εκ διαμέτρου αντίθετα ήταν τα συναισθήματα για τον Άκη Μάντζιο και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έπειτα από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Άρης επικράτησε με 2-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, πραγματοποιώντας εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και κάνοντας διαχείριση στο δεύτερο. Ο Μάντζιος στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του έπειτα από την ήττα από τον ΟΦΗ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον σκόρερ του δεύτερου γκολ της ομάδας του, από τον Λορέν Μορόν. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών NovaSports ο Μάντζιος: Για το παιχνίδι: «Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση.

Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά στο ματς απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε». Για την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το τρανζίσιον και το πάθος που δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο. Κάναμε μια κακή εμφάνιση με τον ΟΦΗ, σήμερα ήρθαμε μπροστά στον κόσμο μας και πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη». Για την στήριξη στον Μορόν: «Αλίμονο αν δεν μπορούμε να στηρίξουμε τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές μας. Ο Μορόν τώρα βρίσκει τα πατήματα του, είναι χαρούμενος που είναι εδώ. Eίμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε μόλις ένα μήνα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη συμπαράσταση». Από την πλευρά του, ο Μεντιλίμπαρ έκανε αναφορά στο πολύ κακό πρώτο ημίχρονο που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, όταν και βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ. «Δεν μπορούμε να χαρίζουμε το πρώτο ημίχρονο όπως κάναμε απόψε. Δεν ήμασταν καθόλου επιθετικοί», τόνισε στο NovaSports ο Ισπανός τεχνικός και προσέθεσε: «Μείναμε με την εντύπωση ότι αν έχουμε την κατοχή θα δημιουργήσουμε και κίνδυνο, όμως δεν ήμασταν καθόλου επικίνδυνοι. Ο Άρης κέρδισε δίκαια γιατί δεν παίξαμε καθόλου ομαδικά στο πρώτο ημίχρονο».

«Όρθιος» με 10 παίκτες στο Αγρίνιο ο Αστέρας, στο ντεμπούτο Μακελελέ

Παρότι αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για περισσότερο από 20 λεπτά λόγω αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου (69΄), ο Παναιτωλικός έμεινε στο 1-1 εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Οι φιλοξενούμενοι, στο ντεμπούτο του Κλοντ Μακελελέ στον πάγκο, προηγήθηκαν με τον Γιαμπλόνσκι στο 28΄, ενώ ισοφάρισε στο 35΄ ο Παναιτωλικός με τον Λομόνακο.

 

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής της Super League έχουν ως εξής:

Βόλος ΝΠΣ – ΠΑΟΚ 1-4

(57΄ Μεντιέτα – 24΄-πεν. Σβαμπ, 54΄ Μουργκ, 60΄ Τάισον, 89΄ Τσάλοφ)

Άρης – Ολυμπιακός 2-1(3΄ Γκαρθία, 41΄ Μορόν – 90+6΄ Ελ Κααμπί)

Παναιτωλικός – Αστ. Τρίπολης 1-1

(35΄ Λομόνακο – 28΄ Γιαμπλόνσκι)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

16:30 Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, Λεβαδειακός – ΟΦΗ

18:00 Ολυμπιακό Στάδιο, Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός

20:30 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Λαμία

21:00 «Απόστολος Νικολαΐδης», Athens Kallithea FC – ΑΕΚ

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 13 -5αγ.

2. ΑΕΚ 10

. Ολυμπιακός 10 -5αγ.

4. Άρης 8 -5αγ.

5. ΟΦΗ 7

6. Ατρόμητος 5

. Παναθηναϊκός 5

. Λαμία 5

. Αστέρας Τρίπολης 5 -5αγ.

. Παναιτωλικός 5 -5αγ.

11. Athens Kallithea 3

. Βόλος 3 -5αγ.

13. Λεβαδειακός 2

14. Πανσερραϊκός 1

The post Super League 1: Ο ΠΑΟΚ μόνος στην κορυφή μετά τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.