Άγκυρα: Η Ζahide κατέβηκε να πάρει δώρο, ο ταξιτζής πυροβολήθηκε πισώπλατα-Oι ιστορίες των θυμάτων

«Θα εκδικηθούμε για τους πέντε νεκρούς» διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Συγκλονισμένη παραμένει η Τουρκία από το μεσημέρι της Τετάρτης όταν οι δύο τρομοκράτες έφτασαν στις πύλες της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα (TUSAŞ) και άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

«Η Τουρκία δεν έχει υποκύψει ποτέ μπροστά σε καμία απειλή. Θα συνεχίσουμε να αποκρούουμε τις φιλοδοξίες των προδοτών, θα εκδικηθούμε για τους πέντε νεκρούς» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, με τον υπουργό Βιομηχανίας , Φατίχ Κατσίρ, να υπόσχεται ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να παράγουμε περισσότερα αψηφώντας τους προδότες».

Μέλος του ΡΚΚ ένας από τους δράστες της επίθεσης στην Άγκυρα-Ποια ήταν τα 5 θύματα

Τέσσερις από τους νεκρούς ήταν εργαζόμενοι της TUSAŞ ενώ πρώτος δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες ο οδηγός ταξί το όχημα του οποίου χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν την είσοδο των κρατικών εγκαταστάσεων.

Η 36χρονη που είχε επέτειο γάμου

Η 36χρονη Zahide Güçlü Ekici, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ήταν μια από τις πιο διακεκριμένες μηχανικούς της TUSAŞ έχοντας λάβει μέρος στην παραγωγή του ελικοπτέρου GÖKBEY.

Η Zahide τα τελευταία δύο χρόνια πάλευε μαζί με την μικρή κόρη της μετά τη διάγνωση του κοριτσιού με καρκίνο, με το παιδί να έχει αναρρώσει και να έχει πάρει εξιτήριο πρόσφατα.

Χθες ήταν η ημέρα που η 36χρονη γιόρταζε την επέτειο του γάμου της με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να περιγράφουν ότι δέχθηκε τα πυρά των τρομοκρατών όταν πήγε στην πύλη της βιομηχανίας για να παραλάβει τα λουλούδια που της είχε στείλει ο σύζυγός της. Η Zahide μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένη σε νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Σοκάρουν τα βίντεο από την επίθεση στην Άγκυρα-Οι δράστες σκότωσαν οδηγό ταξί πριν το αιματοκύλισμα

Πρώτο θύμα ο οδηγός ταξί

Το πρώτο θύμα των τρομοκρατών, ένας εκ των οποίων έχει αναγνωριστεί ως μέλος του ΡΚΚ, ήταν ο οδηγός ταξί Murat Arslan τον οποίο εκτέλεσαν 45 λεπτά πριν την επίθεση στην TUSAŞ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αρχικά στο ταξί μπήκε η γυναίκα τρομοκράτης η οποία τότε δεν είχε μαζί της την τσάντα που έφερε στην πλάτη της κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Αφού του ζήτησε να πάει στο κέντρο της Άγκυρας, κάποια στιγμή στο ταξί επιβιβάστηκε και ο άνδρας τρομοκράτης. Η εκτέλεση του ταξιτζή έγινε με το πρόσχημα ενός τσιγάρου με τον πατέρα του Murat να δηλώνει ότι «πυροβόλησαν το παιδί μου πισώπλατα και έριξαν το άψυχο κορμί του στο πορτ μπαγκάζ». Ο ίδιος εξήγησε ότι λειτουργούσε το ταξί μαζί με τον Murat.

O υπεύθυνος ελέγχου ποιότητας με το ένα παιδί

Ο Cengiz Coşkun, ο οποίος εργαζόταν στη θέση του υπευθύνου ελέγχου ποιότητας της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος.

Ο Coşkun, ο οποίος ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Άγκυρα, ήταν παντρεμένος με την οδοντίατρο Aysan Süngü Coşkun και είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Alaz, με την κηδεία του να προγραμματίζεται για την πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Ο σεκιουριτάς με τη σημαία στο σπίτι του

Το μοναδικό μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας της TUSAŞ που έπεσε νεκρό από τα πυρά των τρομοκρατών ήταν ο Atakan Şahin Erdoğan.

Μετά τον θάνατό του οι συγγενείς του κρέμασαν την τουρκική σημαία έξω από το σπίτι που έμενε στην περιοχή incan

Ο αγαπημένος τεχνικός Hasan

Το πέμπτο θύμα των δύο τρομοκρατών ήταν ο τεχνικός της TUSAŞ, Hasan Hüseyin, ο νεώτερος σε ηλικία νεκρός από τα πυρά.

O Hasan είχε καταγωγή από το Ικόνιο με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να σημειώνουν ότι στην TUSAŞ εργαζόταν και ως μηχανικός και ο αδερφός του.

Πηγή: protothema.gr