Έλληνες αστυνομικοί της Μελβούρνης τίμησαν την μνήμη του προστάτη τους Αγίου Αρτεμίου

Στις 20 Οκτωβρίου οι Έλληνες Αστυνομικοί τιμούν την μνήμη του προστάτη Αγίου τους, Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού Αγίου Αρτεμίου.

Την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου την τιμούν όμως και οι Έλληνες αστυνομικοί της Μελβούρνης.

Έτσι την Κυριακή στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη, στο Carlton, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και δοξολογία από τον ιερέα Εμμανουήλ Λυκοπάντη.

Παρευρέθηκαν δε πολλοί ομογενείς αστυνομικοί καθώς και  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ηλικιωμένων Μελβούρνης και Βικτωρίας Γιάννης Κωστούλιας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αστυνομικών της Βικτώριας, Ανδρέας Μαρκάκης ανάμεσα στον Κώστα Αλαβέρα και στον Γιάννη Κωστούλια

Την Κοινότητα «’Αγιος Παντελεήμων Dandenong» εκπροσώπησε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Κώστας Αλαβέρας.

Mετά την θεία λειτουργία και την δοξολογία. η ενορία του Αγίου Ιωάννη παρέθεσε ένα γεύμα προς όλους τους καλεσμένους.

Ο Άγιος Αρτέμιος έζησε τον 4ο αιώνα μετά Χριστό. Τον χαρακτήρισε η βαθιά του χριστιανική πίστη, η ισχυρή του θέληση και το άκαμπτο ψυχικό του σθένος. Εργάσθηκε με πάθος για την ειρήνη, την ευνομία, την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος εκτιμώντας το ήθος και τις αρετές του διόρισε τον Άγιο Αρτέμιο Ανώτερο Διοικητή σε διάφορες περιοχές του Βυζαντίου. Έφερε τα αξιώματα του Δούκα και Αυγουστάλιου με καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού. Η εργασία του ήταν παράλληλη με εκείνη του Σημερινού Αστυνομικού. Ο Άγιος εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών. Όπου κι αν υπηρέτησε αποδείχθηκε άξιος της εμπιστοσύνης που του έδειξαν και πρόσφερε έργο άξιο και δίκαιο.

 

Η πίστη του, η γενναιότητά του και η θαρραλέα αντίστασή του απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη, είχε ως αποτέλεσμα την καθαίρεσή του, το βασανισμό του και το μαρτυρικό του θάνατο.

Με αυτή ακριβώς τη στάση ζωής και με το αίμα του ο Άγιος Αρτέμιος επισφράγισε με συνέπεια την πίστη στο καθήκον και την αποστολή του αποτελώντας σήμερα το πρότυπο για κάθε Αστυνομικό.

Η Ελλάδα, τιμώντας την προσφορά του Αστυνομικού στην κοινωνία, από το 2002 θεσμοθέτησε την 20η Οκτωβρίου ως “ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ”.

The post Έλληνες αστυνομικοί της Μελβούρνης τίμησαν την μνήμη του προστάτη τους Αγίου Αρτεμίου appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.