Ένας «ήρωας» με μεγάλες… τσέπες

Ο Νικ Καραγιάννης, ένας άνθρωπος που είχε τιμηθεί με ένα από τα κορυφαία βραβεία ανδρείας της Αυστραλίας, παραδέχθηκε την ενοχή του για απάτη ύψους σχεδόν 500.000 δολαρίων σε βάρος του εργοδότη του, της «Suttons Motor Group».

Ο 44χρονος πατέρας τριών παιδιών, γνωστός για την ηρωική διάσωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας από πυρκαγιά σε σπίτι το 2014, παραδέχθηκε ότι παραποιούσε τις τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο κατάστημα όπου εργαζόταν.

Το 2021 ο Καραγιάννης είχε τιμηθεί με το βραβείο «Commendation for Brave Conduct» από την Κυβερνήτη της Νέας Νότιας Ουαλίας, Margaret Beazley, σε τελετή που έγινε το 2021 στο Κυβερνείο της Πολιτείας.

Η διάκριση αυτή, η οποία αποτελεί την τέταρτη υψηλότερη στις Αυστραλιανές Τιμητικές Διακρίσεις Ανδρείας, του απονεμήθηκε για τη θαρραλέα διάσωση της 72χρονης Trena Kerakoski, από το φλεγόμενο σπίτι της στο Homebush του Σίδνεϊ το 2014.

Η πράξη αυτή του χάρισε ευρεία αναγνώριση και ο Καραγιάννης συχνά μιλούσε σε σχολεία για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους.

Το 2021 η δημοτικότητά του αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, όταν συγκέντρωσε χρήματα μέσω του GoFundMe για να βοηθήσει τη Meresini Leivere, θύμα απάτης που έχασε σχεδόν 9.000 δολάρια στην αγορά αυτοκινήτου. Με τη βοήθεια της ομάδας του, ο Καραγιάννης κατάφερε να συγκεντρώσει 20.000 δολάρια για να αγοράσει στη Leivere ένα καινούργιο Hilux -το όχημα για το οποίο είχε εξαπατηθεί- και να της δώσει επιπλέον 5.000 δολάρια.

Παρά τη φήμη του ως ήρωα και φιλάνθρωπου, η υπόθεση του Καραγιάννη πήρε δραματική τροπή όταν στο Περιφερειακό Δικαστήριο Νέας Νότιας Ουαλίας αποκαλύφθηκε ότι είχε εξαπατήσει τη «Suttons Motor Group», διογκώνοντας τις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ζημιώνοντας την εταιρεία κατά σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια.

The post Ένας «ήρωας» με μεγάλες… τσέπες appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.