«Έπεσαν» οι υπογραφές για κατασκευή κυκλικού κόμβου και βελτίωση βόρειας πρόσβασης στην Επισκοπή

Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με την υπογραφή σύμβασης έργου στην Επισκοπή – Τι περιλαμβάνει το έργο – Προγραμματίζεται να αρχίσει τον Νοέμβριο 2024, με διάρκεια εκτέλεσης 12 μήνες – Κόστος €922.215,00 συν Φ.Π.Α

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι υπογράφτηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024, στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή κυκλικού κόμβου και βελτίωση/ αναβάθμιση βόρειας πρόσβασης στην Επισκοπή».

Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Ελευθέριος Ελευθερίου και εκ μέρους της εταιρείας «An. Christou Properties & Constructions» ο κ. Χρίστος Χρίστου.

Το έργο χωροθετείται στην επαρχία Λεμεσού και αφορά:

(α) την κατασκευή ενός μικρού ισόπεδου κυκλικού κόμβου με τρεις κλάδους στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρεμαστής στην Κοινότητα Επισκοπής, και

(β) τη βελτίωση/ αναβάθμιση της βόρειας πρόσβασης που χωροθετείται βόρεια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου.

Το έργο περιλαμβάνει:

(α) την κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν, σε μήκος 60 ~ 80 μ. σε κάθε κλάδο του κυκλικού κόμβου, καθώς και την κατασκευή μικρού συγκεντρωτικού συστήματος αποχέτευσης ομβρίων.

(β) τη μονόπλευρη (προς τα ανατολικά) διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου (πρόσβασης), ώστε να μετατραπεί η όλη πρόσβαση σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης (κυκλοφορίας). Η διαπλάτυνση περιλαμβάνει τη διαμόρφωση αυλακιού από σκυρόδεμα (στην πλευρά της διαπλάτυνσης) και τη διαμόρφωση κτιστής νησίδας στο σημείο εισόδου/εξόδου. Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και η τοπική διαμόρφωση πρανών (όπου αυτό απαιτείται).

Και στις δύο κατασκευές υπάρχουν υφιστάμενες υπηρεσίες, πάσσαλοι κτλ. που δυνατόν να χρειαστούν μετακίνηση ή/και επανατοποθέτηση. Επίσης, περιλαμβάνονται εργασίες κάθετης και οριζόντιας σήμανσης.

Η υλοποίηση του έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Νοέμβριο 2024, με διάρκεια εκτέλεσης 12 μήνες και κόστος €922.215,00 συν Φ.Π.Α.