«Έσπασε η Ζιζέλ Πελικό, καταθέτοντας για τους μαζικούς βιασμούς της. Απευθύνθηκε στον πρώην σύζυγό της

Τι είπε απευθυνόμενη προς τον πρώην σύζυγό της – «Ήσουν ένας στοργικός, προσεκτικός σύζυγος και δεν σε αμφισβήτησα ποτέ. Μοιραστήκαμε γέλια και δάκρυα»

«Δεν πρέπει εμείς να ντρεπόμαστε, εκείνοι πρέπει». Η Ζιζέλ Πελικό, η Γαλλίδα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης των 50 ανδρών που κατηγορούνται ότι τη βίασαν αφού τη νάρκωσε ο τότε σύζυγός της, ανέβηκε στο εδώλιο και έστειλε ένα μήνυμα που θέλει να γνωρίζουν οι γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό.

 Ζιζέλ Πελικό: Aποχώρησε σε κακή κατάσταση απ’το δικαστήριο με την ανατριχιαστική κατάθεση βιαστή της

«Θέλω όλες οι γυναίκες που έχουν βιαστεί να πουν: Η κυρία Πελικό το έκανε, μπορώ κι εγώ να το κάνω. Δεν θέλω να ντρέπονται πια», είπε, αναφερόμενη στο αίτημά της για ανοιχτή δίκη και για την προβολή των βίντεο με τους φερόμενους βιασμούς.

Η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό ανέβηκε στο βήμα μετά από αίτημα της νομικής της ομάδας να της δοθεί η ευκαιρία να απαντήσει στα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχουν μοιραστεί μέχρι στιγμής στη δίκη.

L’affluence avait baissé côté journalistes ces dernières semaines. À l’occasion du témoignage de Gisèle #Pelicot, prévu pour 11h, nous sommes de nouveau très nombreux à attendre l’ouverture de la salle d’audience. pic.twitter.com/FZe59UHgk9

— Juliette Campion (@JulietteCampion) October 23, 2024

Απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της ως κ. Πελικό, η Ζιζέλ είπε: ««Μακάρι να μπορούσα ακόμα να τον αποκαλώ Ντομινίκ. Ζήσαμε μαζί για 50 χρόνια, ήμουν μια ευτυχισμένη, ολοκληρωμένη γυναίκα».

«Ήσουν ένας στοργικός, προσεκτικός σύζυγος και δεν σε αμφισβήτησα ποτέ. Μοιραστήκαμε γέλια και δάκρυα», πρόσθεσε, με τη φωνή της να σπάει, σύμφωνα με το BBC.

Στην ερώτηση του δικηγόρου της αν πρέπει να αναρωτηθεί αν ευθύνεται για ό,τι συνέβη, η Ζιζέλ Πελικό απάντησε: «Φυσικά σήμερα δεν αισθάνομαι υπεύθυνη για τίποτα. Σήμερα, πάνω απ’ όλα, είμαι θύμα».

Ερωτηθείσα σχετικά με ορισμένους από τους κατηγορούμενους άνδρες που είπαν ότι τη χάιδευαν απαλά κατά τη διάρκεια των φερόμενων επιθέσεων και ότι αυτό επομένως δεν συνιστά βιασμό, η Πελικό είπε ότι οι άνδρες βεβήλωναν «μια γυναίκα χωρίς συνείδηση».

«Για μένα είναι βιαστές, παραμένουν βιαστές. Ο βιασμός είναι βιασμός», είπε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian.

Στην ερώτηση πώς μπόρεσε να συνεχίζει με όσα άκουσε στο δικαστήριο, απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι ακούω πολλές γυναίκες και άνδρες να λένε ότι είσαι πολύ γενναία. Εγώ λέω ότι δεν είναι γενναιότητα, αλλά θέληση και αποφασιστικότητα να αλλάξεις την κοινωνία».

Ο Ντομινίκ παραδέχτηκε ότι στρατολογούσε άνδρες στο διαδίκτυο για να βιάσουν τη σύζυγό του, ενώ εκείνη βρισκόταν υπό την επίδραση ηρεμιστικών και υπνωτικών χαπιών που της χορηγούσε κρυφά επί μια δεκαετία.

Οι περισσότεροι από τους υποτιθέμενους βιασμούς βιντεοσκοπήθηκαν.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων αρνούνται ότι βίασαν τη Ζιζέλ και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να είναι ένοχοι επειδή δεν συνειδητοποίησαν ότι ήταν αναίσθητη και επομένως δεν «ήξεραν» ότι τη βίαζαν.

Πηγή: newsbeast.gr